Сезона 2019

Мојот маж

Автор: Румена Бужаровска

Режија: Нела Витошевиќ

 

Подела на улоги: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева - Велиќ

 

Инспициент: Жарко Намичев

Суфлер: Жаклина Цветковска

Плоштадот на хероите

по мотиви од драмата на Томас Бернхард

Автори на текстот на претставата се учесниците во процесот

Режија: Мирјана Медојевиќ

Драматургија: Нина Зупанчич и Викторија Рангелова

Композиција и избор на музика: Ина Пунтар

Преведувачка на тектот на Томас Бернхард: Елизабета Линднер

Простор: Симона Димковска, Златко Митрески и Мирјана Медојевиќ

Костими: учесниците во процесот

Асистентка на режија и драматургија: Драгана Гунин

Дизајн на светло: Златко Митрески и Мирјана Медојевиќ

Инспициент на претставата: Жарко Намичев

 

Во претставата играат: Наталија Теодосиева, Ина Пунтар, Гордана Ендровска, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески

Плоштад на хероите

по мотиви од драмата на Томас Бернхард

Автори на текстот на претставата се учесниците во процесот

Режија: Мирјана Медојевиќ

Драматургија: Нина Зупанчич и Викторија Рангелова

Композиција и избор на музика: Ина Пунтар

Преведувачка на тектот на Томас Бернхард: Елизабета Линднер

Простор: Симона Димковска, Златко Митрески и Мирјана Медојевиќ

Костими: учесниците во процесот

Асистентка на режија и драматургија: Драгана Гунин

Дизајн на светло: Златко Митрески и Мирјана Медојевиќ

Инспициент на претставата: Жарко Намичев

 

Во претставата играат: Наталија Теодосиева, Ина Пунтар, Гордана Ендровска, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески

Пантаглез

Автор:  Мишел Де Гелдерод

Режија:  Владимир Милчин

Несоодветно за на работа

Aвтор: Lusy Kirkwood

Режисер: D. W. Moffet

Чудесна терапија

Режија: Димче Николовски

Автор: Даниел Глатауер

Човек перница

Режија: Јане Спасиќ

Автор:  Мартин Мекдона

Јануари
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2