Репертоар

Events Calendar

Голема сцена
02 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Фото за веб

  (Според Push up 1-3 од Роналд Шимелфенинг)

  Режија: Нела Витошевиќ

  Драматургија: Викторија Рангелова - Петровска

  Улоги: Ирена Ристиќ, Ивана Павлаковиќ, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Игор Ангелов, Стефан Вујисиќ

   

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена
05 Март
 • 20:00
  Регуларна

  Падот на Масада за веб

  Автор: Венко Андоновски

  Режија: Дејан Пројковски

  Улоги: Александар Степанулески, Јелена Жугиќ, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска

  купи билет

   

  Голема сцена
06 Март
07 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Вилицата на Ибен Бајерс за веб страна

  Драмски театар Скопје го отстапува својот простор како поддршка на независната сцена.

  Автор: Филип Грујиќ
  Режија: Борис Василески
  Продуцент: Андреа Маркоска
  Сценографија: Ненад Тонкин
  Костимографија: Марта Дојчиновска
  Музика: Сашко Костов
  Драматургија: Стефан Миленков

  Улоги: Марјан Наумов, Гоце Андонов, Благојчо Стојанов, Ава Хусеини, Томислав Давидовски, Катерина Јовановиќ, Ана Грамосли, Јанка Лефкова

   

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Мала сцена
08 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Кенди за веб страна

  Драмски театар Скопје го отстапува својот простор како поддршка на независната сцена.

  Според романот на Лук Дејвис (Candy: A Novel of Love and Addiction), авторски текстови и материјали од ХОПС - Опции за здрав живот Скопје.
  Адаптација и режија: Тамара Стојаноска
  Музика: Лука Тошев / вокал и укулеле: Лео Поповиќ
  Дизајн на постер и рекламен материјал: Бојана Цилевска
  Фотографија: Стефан Самандов МОТ 2023
  Продукција: Театар „Златен Елец“ Скопје
  Премиера: 23.10.2022, Младински културен центар (МКЦ) Скопје
  Награди за најдобра претстава во селекција на домашна продукција „БИШ“ 2023

  Улоги: Лео Поповиќ и Бобан Алексоски

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

  Мала сцена
09 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Бура и продор за веб страна

  Драмски театар Скопје го отстапува својот простор како поддршка на независната сцена.

  Автор и режија: Теа Беговска
  Продуцент: Скупи Фестивал

  Улоги: Илин Јовановски, Дениз Рустеми, Бојан Лазаров, Миа Кантарџиева Петровска, Тодор Стојковски, Дин Ибрахим

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Мала сцена
11 Март
 • 20:00
  Регуларна

  ЗА ВЕБ 1

  Автор: Ѓерѓ Шпиро

  Превод: Маја Бражанска

  Режија: Дејан Пројковски

   Улоги: Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Нино Леви

   Информации и продажба на билети: 076/434343

   купи билет

  Голема сцена
12 Март
 • 20:00
  Регуларна
  DISI

  Автор:  Данкан Мекмилан

  Режија: Димче Николовски - Димсата

  Драматург: Александра Бошковска

  Улоги: Јасмина Василева, Димитрија Доксевски

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

  Голема сцена
13 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  chudesna terapija

  Автор: Даниел Глатауер

  Режија: Димче Николоски

  Драматург: Александра Бошковска

  Улоги: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

   

   

  Мала сцена
14 Март
 • 20:00
  Регуларна

  Странци плакат

  Автор: Паоло Геновезе

  Режија: Нела Витошевиќ

  Драматург: Викторија Рангелова - Петровска

   Улоги:  Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена Trailer
15 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Слика за веб странарепертоар

  Автор: Жан Пуаре

  Режија: Димче Николовски

   Улоги: Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, Стефан Вујисиќ, Предраг Павловски, Димитрија Доксевски, Маја вељковиќ Пановска, Дамјан цветановски, Соња Стамболџиоска, Златко Митрески, Нела Павловска, Емилија Мицевска, Бранко Атанасов

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет 

  Голема сцена
16 Март
 • 20:00
  Регуларна

  Пикник на фронтот за веб

  Автор: Фернандо Арабал

  Режија: Андреј Цветановски

  Улоги: Биљана Драгиќевиќ - Пројковска, Филип Трајковиќ, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ, Соња Стамболџиоска

   

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена
19 Март
 • 20:00
  Регуларна
  Karmen

  Автор: Мигел Делибес
  Режија и драматизација: Дејан Пројковски

   

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Мала сцена
20 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  чудна постер

  Автор: Сајмон Стивенс

  Режија: Зоја Бузалковска

  Драматург: Александра Бошковска

  Улоги: Дамјан Цветановски, Трајанка Илиева Вељиќ, Александар Степанулески, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Јасмина Василева, Филип Трајковиќ, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески, Нела Павловска

   Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена
21 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

     ЗА ВЕБ СТРАНА

  Автор: Вацлав Хавел

  Режија: Теа Беговска

  Улоги: Роберт Вељановски, Предраг Павловски, Гордана Ендровска

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

   

   

  Мала сцена
22 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  чудна постер

  Автор: Сајмон Стивенс

  Режија: Зоја Бузалковска

  Драматург: Александра Бошковска

  Улоги: Дамјан Цветановски, Трајанка Илиева Вељиќ, Александар Степанулески, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Јасмина Василева, Филип Трајковиќ, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески, Нела Павловска

   Информации и резервации: 076/434343

   

  Голема сцена
23 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Фото за веб

  (Според Push up 1-3 од Роналд Шимелфенинг)

  Режија: Нела Витошевиќ

  Драматургија: Викторија Рангелова - Петровска

  Улоги: Ирена Ристиќ, Ивана Павлаковиќ, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Игор Ангелов, Стефан Вујисиќ

   

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена
25 Март
 • 20:00
  Регуларна

  ЗА ВЕБ 1

  Автор: Ѓерѓ Шпиро

  Превод: Маја Бражанска

  Режија: Дејан Пројковски

   Улоги: Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Нино Леви

   Информации и продажба на билети: 076/434343

   купи билет

  Голема сцена
26 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  chudesna terapija

  Автор: Даниел Глатауер

  Режија: Димче Николоски

  Драматург: Александра Бошковска

  Улоги: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

   

   

  Мала сцена
27 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Мојот маж Постер за веб

   Автор: Румена Бужаровска

  Режија: Нела Витошевиќ

  Драматург: Викторија Рангелова – Петровска

  Улоги: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија Теодосиевска, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева - Велиќ

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена
28 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Фото за веб

  (Според Push up 1-3 од Роналд Шимелфенинг)

  Режија: Нела Витошевиќ

  Драматургија: Викторија Рангелова - Петровска

  Улоги: Ирена Ристиќ, Ивана Павлаковиќ, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Игор Ангелов, Стефан Вујисиќ

   

  Информации и продажба на билети: 076/434343

  купи билет

   

  Голема сцена
29 Март
 • 20:00
  Регуларна
  DISI

  Автор:  Данкан Мекмилан

  Режија: Димче Николовски - Димсата

  Драматург: Александра Бошковска

  Улоги: Јасмина Василева, Димитрија Доксевски

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет

  Голема сцена
30 Март
 • 20:00
  Регуларна

   

  Слика за веб странарепертоар

  Автор: Жан Пуаре

  Режија: Димче Николовски

   Улоги: Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, Стефан Вујисиќ, Предраг Павловски, Димитрија Доксевски, Маја вељковиќ Пановска, Дамјан цветановски, Соња Стамболџиоска, Златко Митрески, Нела Павловска, Емилија Мицевска, Бранко Атанасов

  Информации и резервации: 076/434343

  купи билет 

  Голема сценаМарт
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Огласи