А

 1. Aнтигона - Андрзеј Бонарски
 2. Артуро Уи - Бертолт Брехт
 3. Ахил и девица - Артур Мариа Свинарски
 4. Арсеник и стара тантела - Јозеф Ото Кеселринг
 5. Ангели во Америка - Тони Кушнер
 6. Александар Велики - Жан Расин
 7. Афоризми 2 - Гашев
 8. Адам и Ева – Б. Ѓузел
 9. Авантурите на Понг и Луси - Симе Илиев
 10. Автобиографија – Б. Нушич
 11. Апокалиптична комедија – Томислав Османли
 12. Антигона - Доминик Смоле
 13. Автобус - Станислав Стратиев
 14. Арлекин, слуга на двајца господари - Карло Голдони
 15. Апокалипса - Б. Ѓузел
 16. Ало, будење - З. Хаџиманов
 17. Амадеус - Питер Шефер
 18. Underground - Христо Бојчев
 19. Арсеник и стара тантела - Јозеф Ото Кеселинг
 20. Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот - Јордан Плевнеш
 21. Ацо Ѓорчев (актерска легенда)
 22. Австралискиот монах - Васко Ѓоргиевски
 23. Антички календари - Лидија Ковачева
 24. Античка и македонска њпска поезија - Витомир Митевски
 25. Алманах на Р. М. - Спасе  Мирчески (хронологија 1998 - 2001 год.)

Б

 1. Бркотници - Лев Биринскиј
 2. Брачен плеј - оф - Е.А.
 3. Бепче или женице шта хочеш за ручак? - Фелисијан Марсо
 4. Брачна игра - Едвард Олби
 5. Банкрот - Аалександар Островски
 6. Бесови - Албер Ками
 7. Балада за Ојленшпигел - Гинтер Вајзенбор
 8. Будење пролеча - Франк Ведекинд
 9. Баухаус - Слободан Шнајдер
 10. Бепи и Сеп - Франц К. Крец
 11. Библијата (Стар завет)
 12. Баал – Бертол Брехт
 13. Богомилска балада– Ѓурчинов
 14. Бик, Блед– Душан Јованович
 15. Балада за лузитанското страшило – П. Вајс
 16. Богонемили – Петре М. Андреевски
 17. Бумеранг – Т. Арсовски
 18. Брод са зеленом брадом - Мајо Ѓурович
 19. Бабината нова облека– Марко Јаков
 20. Будење – Ката Мисиркова Руменова
 21. Балканот не е мртов – Дејан Дуковски
 22. Болен Дојчин - Ѓорги Сталев
 23. Бркотија или суматоха – Лев Бирински
 24. Бира – Шекспир
 25. Без третман – Милан Бегович
 26. Будење на пролетта - Франк Ведекинд
 27. Безљубни - Б.Секуловски
 28. Библиотекарка - Мирко С. Марковиќ
 29. Бубамара на зрно калинка / 50 години Конкурс за краток расказ /
 30. Будење на кристалите - Матеја Матевски
 31. Балетска драматургија - Соња Здравкова - Џепароска

В

 1. Вообразениот болен - Молиер
 2. Веселата смрт - Николај Евреинов
 3. Ветер во гранките на сасафра - Рене де Обалдија
 4. Враќање дома - Харолд Пинтер
 5. Велики вук - Х. Милер
 6. Васа Железнова - Горки
 7. Војцек - Бихнер
 8. Виктор или деца на власт - Роже Витрак
 9. Вечните момчиња - Сајмон
 10. Венецијанскиот трговец - Вилијам Шекспир
 11. Василиса Прекрасна – Русомир Богдановски
 12. Вежбање ординација – Јелена Влаткович
 13. Волшебното џуџе или Каспер Спасител – Ана Мари Фербер
 14. Врата коже – Урош Ковачевич
 15. Ваташка трагедија – С. Дуковски
 16. Вертиго - Миодраг Мицев
 17. Вјетар разноси, вјетар и доноси – Радован Марушич
 18. Владимир и косара – Стефан Таневски
 19. Вазна од порцелан – Југослав Петровски
 20. Викенд мртваца – Миле Поповски
 21. Вистински настан – Блаже Миневски
 22. Веселите жени од Виндзор – Д.Михајловски
 23. Војцег - Георг Бихнер
 24. Велика ауто трка - Фејдо
 25. Вози Мишко – Игор Ќулафковски
 26. Велико путовање – Иво Врешан
 27. Вдиши среќа - издиши страв - Сузана Турунџиева
 28. Воинот и Маргарита - Стојан Кочов
 29. Времено и трајно - Јован Стрезовски
 30. Визија за локвата и вињари - Иван Чаповски

Г

 1. Гледна точка - Василиј Шукшин
 2. Галеб - Чехов
 3. Гавран - Карло Гоци
 4. Генетика на кучињата - Венко Андоновски
 5. Гроф Миливој – Ристо Крле
 6. Гуливер во Куманово – Јозеф Пер
 7. Грдиот нарцис – Томе Арсоски
 8. Грев или шприцер – Сашко Насев
 9. Глас од визбата – Стојан Милошевски
 10. Гобер и други драми – Роналд Харбуд
 11. Грејс период – Димитрија Одманли
 12. Грдко - Љубиша Ѓокич
 13. Г- дур - Тамара Јолевска - Попов
 14. Голгота на мојата чета - Коле Рошев
 15. Градинар пустина - Божин Павловски

Д

 1. Домот на Бернарда Алба - Иван Ивановски
 2. Дракула - Балдерстон
 3. Држава на револуцијата - Роберт Болт
 4. Двајца на клацкалка - В. Гибсон
 5. Дом - Дејвид Стори
 6. Дон Жуан - Молиер
 7. Две ведра вода - Ада Греидануеа
 8. Демонот од Дебар Маало - Горан Стефановски
 9. Догодина во исто време - Бернард Слејд
 10. Дедо Мраз во розово - Викторија Рангелова
 11. Диво месо - Горан Стефановски
 12. Долгиот живот на вилинското коњче - Ристо Г.Јацев
 13. Двадесет година доцние - Игнак Каменик
 14. Док киша пада - Душан Горенчевски
 15. Друга страна- Д. Дуковски
 16. Доксевци - С.Дуковски
 17. До последнјег шаха - Љубиша Ѓокич
 18. Доживувањата на храбриот шивач - Егон Гинтер
 19. Детективи - Јовановска
 20. Дванаесет мјесеци - С. Маршак
 21. Дервиш и смрт - Меша Селимовиќ
 22. Долу влада - Сашко Насев
 23. Две ведра вода - А.Грејданус
 24. Ден на злото - С.Ивановски
 25. Дона Хуана - Анка Виздеј
 26. Дарко Спиди Гонзалез и Дедо Мраз - Т.Арсовски
 27. Дедо Мраз И Феферона - Т.Арсовски
 28. Дојде Дедо Мраз-Ненад Вујадиновиќ
 29. Дијалог у мочвари - Маргарет Јоргинар
 30. Дејство на Гама зраците врз сомнобулните невени - Пол Зиндел
 31. Далај мама - Љубиша Георгиевски
 32. Драмски театар 30 години
 33. Драми - Катерина Момева
 34. Дарагаја - Лидија Јеремиќ
 35. Дождот - Цане Андреевски
 36. Далечен сон - Панде Манојлов
 37. Двоглед - Весна Мундишевска Велјановска
 38. Двонасочна релација театар - публика - Трајче Кацаров
 39. Дрвени сандук Томаса Вулфа - Данило Киш
 40. Диваделна нитра септ 21-26-1012
 41. До ре ми фа соле
 42. Драмски театар Скопје (1946 - 1986)
 43. Драмски театар Скопје (1946 - 1996)
 44. Драмски театар Скопје (1965 - 1980)
 45. Дванаесет меѓународни фестивал глумца Никсич 2015

Ѓ

 1. Ѓаволи и педери - Југослав Петровски
 2. Ѓубре - Благоја Ристевски

Е

 1. Егор Буличов и другите - Максим Горки
 2. Ексуријал - Миша Гелдерот
 3. Еригон - Плевнеш
 4. Експеранца - Жанина Мирчевска
 5. Еразмо Ротердамски - Данило Коцевски
 6. Елка кај Иванови- А.Веденски
 7. Европа - Дејвид Грејг
 8. Европа - Рене Калиски
 9. Евримен - Г.Стефановски
 10. Евридика - Сара Рул

З

 1. Закопаното дете - Сам Шепард
 2. Зојкиниот стан - Атанасјевич Булгаков
 3. Зрното грашок и принцезата - Атанас Илков
 4. Земја и народ - Антим Костов
 5. Златен пресек - Катица Ќулавкова
 6. Зборигами - Зорица Петкоска
 7. Засекогаш твој - Даниел Глатауер
 8. Зора во сликата - Петре Димовски
 9. Збор за зборот - Златко Жоглев, Даниела Андоновска - Трајковска , Гордана Стојаноска.

И

 1. Игранка во времето на Лунаса - Брајан Фрил
 2. Ивона, Бургундска Кнегинја- Витолд Гомбрович
 3. Игор Бауерсима - Оливер Мицевски
 4. Игранка во времето на Лунаса - Брајна Фрил
 5. Исповед на Лудиот - Гогољ
 6. Игра - Владимир Костов
 7. Или удри или умри- Т. Арсовски
 8. Идиотски приказни - Ксенија Николова
 9. Илинденски истории - Илија Сланштанец

Ј

 1. Јунак од западните страни - Џон Миленгтон Синг
 2. Јас сум човек - Александар Санин
 3. Ју- Оља Мухина
 4. Јонадаб - Петер Шефер
 5. Јанезадрогаз - Г.Стефановски
 6. Ју Антитеза - Ј.Плевнеш
 7. Јадигар - Васе Манчев
 8. Јованка Орлеанка - Љ.Георгиевски
 9. Јов - В.Андоновски
 10. Јавна кривична пријава - Миле Неделковски
 11. Јавнопис - Гане Тодоровски
 12. Јас сум љубов - Илина Ведран
 13. Јад - Трајче Кацаров

К

 1. Крвава Свадба - Фредерико Гарсија Лорка
 2. Когато трендафилите танцуват - Валери Петров
 3. Комшилук на глава - Нина Митрович
 4. Кавкаски круг со креда - Бертолд Брехт
 5. Како се станува цар - Афродита Кирјаковка
 6. Коприварник - Љ.Силјановски, Карадак
 7. Како че се ово живјети - А.Вилетиќ
 8. Кради помалку - Гане Тодоровски
 9. Клаустрофобична комедија - Д.Ковачевиќ
 10. Керубин - Славко Јаневски
 11. Крај викенда - Капар
 12. Клада - Симон Дракул
 13. Кумови - Ангеловски
 14. Казабалкан - Г.Стефановски
 15. Кралство на кривите огледала - В.Губарев
 16. Кандид во земјата на чудата - В.Андоновски
 17. Кино Љубов - Јани Бојаџи
 18. Косанчичев венец - Слободан Селениќ
 19. Круг и во кругот точка - Ѓорѓи Сталев
 20. Кула Вавилонска - Г.Стефановски
 21. Колоквиум - В.Плавевски
 22. Каин Јавел - Искра Стојчевска
 23. Купидона- С. Јанаќиевиќ
 24. Кутрите мали хрчки - Гордан Михиќ
 25. Карипски манастир - К.Чашуле
 26. Капетанот Џон Пиплфокс - Душан Радовиќ
 27. Каролина Нојбер - Н.Ромчевиќ
 28. Кутрата наша земја - Кларк Бобрик
 29. Камерна музика - Артур Копид
 30. Крајот на атлас - Жанина Мирчевска
 31. Киклоп - Еврипид
 32. Карамазови - Душан Јовановиќ
 33. Ќе платиш ти со друго - Гулевиќ
 34. Кристофер Колумбо - М.Крлежа
 35. Културен живот 2014
 36. Ковчег со време - Лилјана Мазова
 37. Како сламена птица ме следи - Хасан Зактан
 38. Копаничарот - Димитар Станишев
 39. Калина - Петре Наковски
 40. Козметика на непријателот - Амели Нотомб
 41. Крв на еукалиптусот - Иван Чаповски
 42. Книга за џинот - Гане Тодоровски
 43. Креација и интерпретација - Ефтим Клетников
 44. Културен живот 2007

М

 1. Марисол - Хозе Ривера
 2. Мариана Пинеда - Лорка
 3. Мемоарите На Сара Бернар - Џон Марел
 4. Матуранти - Жозе - Андре Лакур
 5. Мртве душе - Гогољ
 6. Мајка храброст и нена деца - Б. Брехт
 7. Меморандум - Вацлав Хавел
 8. Медеја - Дане Зајц
 9. Моја черчица - Тадеуш Ружевич
 10. Македонска крвава свадба - Марјан Неќак и Сташа Зуровац
 11. Машина за терор - Миодраг Илич
 12. Нутасти Братје – Матјаж Кеметс
 13. Мојсије – Жарко Јованович
 14. Македонски рулет – Љубиша Георгиевски
 15. Маме му ебам кој прв почна –Дејан Дуковски
 16. Момчето и гулабот – Славко Диневски
 17. Монодрами – Јордан Поповски
 18. Магбет – Шекспир
 19. Мала тезга за стари кловнови – Матеи Висниек
 20. Мјузикл – Љубимир Бранѓолица
 21. Мачка на вжештен лимен покрив – Тенеси Вилијамс
 22. Македонизмот и фаустизмот – Младен Србиновски
 23. Мајот подведувач - Самоил Дуковски
 24. Монографија на Бранко Ѓорчев (1962 - 2013) - Лилјана Мазова
 25. Милица Стојанова (биографија)
 26. Мемоарите на една млечка - Блаже Миневски
 27. Мислиш создаваш тоа дејствува - Џејмс Ален
 28. Македонска книжевност во 19 и 20 век - Томислав Тодоровски
 29. Мојот круг - Мите Шкрековски
 30. Молитва за Македонија - Раде Силјан
 31. Макар уште еднаш - Ксенија Николова
 32. Моќта на театарот - Љубиша Николовски - Биш
 33. Мојот театар - Ристо Стефановски
 34. Малечката - Сема Али
 35. Мите ... сцена, живот - Борче Грозданов

Л

 1. Лице и опачина - Јордан Радичков
 2. Лопови - Д.Горенчевски
 3. Луди дан у лудоландии - Мирјана Булјан
 4. Луѓе и гулаби - Ирфан Бејур
 5. Ловачка прича - Стефан Пешиќ
 6. Љубовници и некролози - Б.Пендовски
 7. Љубовникот - Харолд Пинтер
 8. Љубовта на Перлепин и Белиса - Лорка
 9. Лимонада Џо – Јержи Бердичка
 10. Лавот го боли заб
 11. Лолита – Владимир Набоков
 12. Long Play – Горан Стефановски
 13. Ладало- Карло Голдони
 14. Лет во место – Горан Стефановски
 15. Лични огласи – Блатислав Димитров
 16. Лулка - Блаже Миневски
 17. Лисистрата
 18. Летни дан – Славомир Мрожек
 19. Лице И опашка – Јордан Радичко
 20. Лицето ни ги открива болестите (патофизиогномија) - Курт Тепервајн
 21. Лексикон на личните имиња - Амели Нотамб
 22. Лична библиотека - Јелена Лужина
 23. Летопис на македонската драма (1997 - 2005) и театарот на Македонија    (1958 - 1976) - Ристо Стефановски

Н

 1. Не сега драга најдобро е попладне - Реј Куни
 2. Нежна птица младости - Тенеси Вилијамс
 3. На отворен пат - Стив Тесич
 4. Нашите драги деца - Никола Манкарии
 5. Нирвана - Константин Илиев
 6. На Свијакот –Сотир Гулески
 7. Нарцис - Цане Здравковски
 8. Непослушни деца - Т.С
 9. Ни ќар ни зијан - Братислав Димитров
 10. Невољите на кралот Шушулеменко - К.Дораковски
 11. Најкоглемиот подвиг на витезот Сукало - Роберт Болт
 12. Никогаш касно-Лаки Борис
 13. Нечиста крв - Б.Станковиќ
 14. Нит је отац Бог, нит је син Анѓео - З.Остоич
 15. Народен пратеник - Нушиќ
 16. На крепоста чувари - М.Неделковски
 17. Ноќ спроти Свети Василиј - Русомир Богдановски
 18. Нема да верувате што ми се случи вечерва - Ненад Вујадиновиќ
 19. Не сега драга - Реј Куни
 20. На отворен пат - Стив Тешиќ
 21. Неземска вечер - Кољад
 22. Не могу да платим и нечу да платим - Дарио Фо
 23. Нежна птица младости - Тенеси Вилијамс
 24. Непокор
 25. Не сакам да умирам полека-Бранко Пендовски
 26. Најновата македонска драма ( конкурс за откуп на драмски текстови 2015/ 2016 ) - Јелена Лужина
 27. Нудизам - Александар Станкоски
 28. Новиот ракопис на Птоломеј - Додека сонцето изгрее на запад - Константин Дораковски
 29. Нежниот бунтовник - Паскал Гелевски
 30. Над тагата - Добре Тодоровски

О

 1. О дивни дани - С. Бекет
 2. Опера за три гроша - Бертолд Брехт
 3. Оскар - Клод Маније
 4. Одбраната и смртта на Сократ - Платон
 5. Опсадно станје - Камиј
 6. Одбрани драми - Тунџер Џуџенолу
 7. Обзирни се гневно - Озборн
 8. Оружјето и човекот-Бернард Шо
 9. Ојдипус Тиранос - Софоклеус
 10. Ослободувањето на Скопје - Душан Ковачевиќ
 11. Ова не е американски филм
 12. Облачна исповед-Томислав Османли
 13. Од првиот здив - Ј.Петровски
 14. Опера за три гроша - Брехт
 15. Око - Викторија Рангелова
 16. Отров против Тафтабитите - Гулевиќ
 17. Огнени Јазици
 18. О, тоа сте вие господине памук - Трајче Кацаров
 19. Отворена книга - Раде Силјан
 20. Од изгрев до залез - Стојан Тарапуза

П

 1. Падот на невиноста - Василиј Сигарев
 2. Пресоблекувална - Дејвид Стори
 3. Пекински Људи - Виљем Саројан
 4. Подземниот - Христо Бојчев
 5. Поручникот од Инишмор - Мартин Мек Донах
 6. Просјачка опера - Васлав Хавел
 7. Партија шах - Станислав Гроховјак
 8. Пантаглез - Мишел Д Гелдерод
 9. Парастос за шампионот - Јулија Најдан
 10. Посебен задаток - Сергеј Михајлов
 11. Прича из западног кварта - А. Лорентс
 12. Панаѓур - Жилбер Леотје
 13. Пари - Слободан Деспотовски
 14. 2012 - Последните Македонци
 15. Педаче - Љубиша Ѓокич
 16. Патенталие и тентелина - Русомир Богдановски
 17. Партитура за еден Мирон - Чашуле
 18. Принцип - Д.Андриќ
 19. 500 Када-Гордан Михиќ
 20. Патувачкиот театар Топаловиќ - Љ.Симовиќ
 21. Планета на дембелите - Ристо Давчевски
 22. Поражени - Галип Омербашиќ
 23. Поручникот од Инишмор - Мартин Мек Донах
 24. Пештера - М.Неделковски
 25. Преспански круг со црвена боја - К.Божев
 26. Пеперуга - М.Неделковски
 27. Пантаглес - Мишел Де Гелдерот
 28. Прјеседнице - Вернер Шваб
 29. Полнети тиквички - Сања Домазет
 30. Платонов - Чехов
 31. Принц - Небојша Ромчевиќ
 32. Персијски јоргован - Н.Колјада
 33. Прости дарови од волшебни земји - Карма Ибзен
 34. Праведните не закусват петак-Кориј Дачев
 35. Приказна за изгубениот нос-Данило Коцевски
 36. Поблиску-Марбер
 37. Подбивно Среќо Моја - Чехов
 38. Прозорец што гледа на улица - К.Неделковски
 39. Птичиче - Филип Шовагович
 40. Прилози кон историјата на македонската архитектура - Вангел Божиноски
 41. Подарок - Спенсер Џонсон
 42. Поносница - Вера Симовска
 43. Подбишега од која ви се ... плаче! Толковник - Мирослав К. Пендароски
 44. Потполковникот - Димитар Пандев
 45. Погрешен човек - Христо Петрески
 46. Предностите на еден молец - Стивен Чбоски
 47. Поезија - Федерико Гарциа Лорца
 48. Проса - Алианза Едиториал
 49. Пориви - Борче Грозданов
 50. Позориште зетски дома 1884 - 1896 - Лука И. Милунович
 51. Позоришна критика у црногорској периодици 1884 -1916 хрестоманија
 52. Проект Чернодрински - Јелена Лужина
 53. Последните акорди на тишината - Братислав Димитров

Р

 1. Роденден - Харолд Пинтер
 2. Ромул Велики - Ф. Диремант
 3. Рацин-Б.Вишински
 4. Ратни Ожиљци-Миодраг Златиќ
 5. Реквием За Дрога И Политикама-Булаит
 6. Ревизор-Гогољ-2
 7. Рекламна Бајка-Русомир Богдановски
 8. Раѓачка-С.Дуковски
 9. Работници-Ката Мисиркова Руменова
 10. Рог-Стефан Таневски
 11. Рарибски Министер-Чашуле
 12. 10 . Р- Плевнеш-2
 13. Роберто Зуко-Колтес-3
 14. Ромео И Јулија-Ристо Билбиловски
 15. Ритуалот и драмата - Катерина П. Кузманова
 16. Персонал футуризам - Иванка Апостолова
 17. Рогот на љубовта - Божин Павловски
 18. Режисери и актери - Самоил Дуковски

С

 1. Стремеж - Христо Бојчев
 2. Случај у вишију - Артур Милер
 3. Скамполо - Дарио Никодеми
 4. Свет мора - Алдо Николај
 5. Сара и крик јастога - Јон Мурела
 6. Судно оро на иконите - Ефкан
 7. Среќен пат - Виктор Розов
 8. Сојуз на лажните светци - Михаил Булгаков
 9. Салома - Вајлд
 10. Страшни суд - В. Шкваркин
 11. Стари времиња - Харолд Пинтер
 12. Сречни дани - Клод Андре Пиже
 13. Сирано де Бержерак - Едмонд Ростан
 14. Сите лица на Петре М. Андрееевски
 15. Секс, дрога и рокенрол
 16. Светица - Павлина Клинкар
 17. Самецот - Сашо Кокаланов
 18. Славниот Мегдаѓија – Русомир Богдановки
 19. Собирен Центар - Д.Ковачевиќ
 20. Смрт на претседателот на куќниот совет - Брешан
 21. Свето срце - Љ.Георгиевски
 22. Свеќа за архиепископот Методиј - П.Костов
 23. Спортинг лајф - Кајганиќ
 24. Снежана и седум патуљка - В.Ѓорѓевиќ
 25. Слончето со долг сурла - Г.Владиќевиќ
 26. Сили во воздухот - Н.Ромчевиќ
 27. Силјан штркот - Петре Прличко
 28. Светски човек - Сретен Асановиќ
 29. Современост - Коле Чашуле
 30. Самоил - Ѓ.Темелков
 31. Супермаркет - Билјана Србјановиќ
 32. Светлана и рог - Стефан Таневски
 33. Сваѓа у Миргороду - А.Обреновиќ
 34. Свадбата на Фигаро - Бо Марше
 35. Слободен лов - Плевнеш
 36. Словенскио ковчег – Венко Андоновски
 37. Салома - Вајлд
 38. Сказна за царот и овчарот - Б.Трифуновиќ
 39. Сомнително лице - Нушиќ
 40. Суџук Крле и рамно мускул се тркаат - С.Насев
 41. Сениште в село - Симон Дракул
 42. Стари миризби - Тремблејн
 43. Среќата е нова идеја во Европа - Плевнеш
 44. Свадба - Лалиќ
 45. Среќни денови - Бекет
 46. Стапица - Т.Ружевиќ
 47. Страх и нада савезне Републике Немачке - Ф.Ксавера
 48. Сараево - Г.Стефановски
 49. Салома - О.Вајлд
 50. Сите лица на Петре М.Андреевски - П.М.Андреевски
 51. Супер Нова - Златко Славенски
 52. Собирен центар - Д.Ковачевиќ
 53. Самоубиец - Николај Ердман
 54. Собрани дела на В.Шекспир
 55. Снежана и седумте џуџиња - Воин Ѓорѓевиќ
 56. Спасени
 57. Сказна за времето - Б.Ѓузел
 58. Соломонов печат - Југослав Петровски
 59. Светиот пат (поезија од Балкански народи) - Раде Силјан
 60. Сум - списание за уметност
 61. Струшки вечери на поезијата -Зимки поетски фестивал 2017
 62. Сончево огледало - Раде Силјан
 63. Среќа - Благоја Јанаков
 64. Семеен албум - Весна Мојсова - Чепишевска
 65. Светлината на зборот - Матеја Матевски
 66. Светлинска - Кристина Николовска
 67. Син - Самоил Дуковски
 68. Скопје во нов 1941 год.
 69. Скопје во нов 1942 год.

Т

 1. Татко - Стринберг
 2. Транвај звани желја - Тенеси Вилјемс
 3. Тама покрива землју - Јежи Анжејевски
 4. Тања - Алексеј Арбузов
 5. Трудни виек - Јадвига Корезаковака
 6. Тајната на папагалот - С.Насе
 7. Три живота Јова Милова –Мајо Џуровиќ
 8. 30 години на Социјалистичка Југославија
 9. Танцот на трендафилите-Валери Петров
 10. Три волшебни кучиња-Николас Греј
 11. Три сестри-Чехов
 12. Танц На ноќите во пеперутки- Петре Бакевски
 13. Три драми - Бакевски
 14. Томчо Палчо
 15. Трилогија о лисцу-Славомир Мрожек
 16. Триумфална средба - Новак Стефановски
 17. Трагачи во виножитото - В.Плавевски
 18. Тромбонот - Ттомбикас
 19. Травестија -Том Стопард
 20. Трендафил и ружа - С.Насев
 21. Третиот Чин - Чехов
 22. Талац - Бернард Биен
 23. Татков аманет - Бранко Лепчески
 24. Три мускетара - Александар Думаш
 25. Тит Андроник - Шекспир
 26. Тројанке - Еврипид
 27. Тој - Јовановиќ
 28. Театарски гласник 2012
 29. Театарски гласник 2013
 30. Театарски гласник 2014
 31. Театарски гласник 2015
 32. Театарски гласник 2016
 33. Театарски гласник 40 години
 34. Тврдина - Сашо Огненовски
 35. Толеранција
 36. Театарот во Р. Македонија - Ристо Стефановски ( од Партизанскиот до Младинско - детскиот)
 37. Тринаесет меѓународни тријенале позоришни книге и периодике 2003

У

 1. Учени Жени - Молиер
 2. Уморениот Кон - Ф. Саган
 3. Умри Машки-Алдо Николај
 4. Умна Глава-Оливера Николова
 5. Уморни-Ромчевиќ
 6. Утешение Грешним - Кирил Пејчиновиќ
 7. Уметност на љубовта - Ерих Фром
 8. Уметност на танцот 2008 год.

Ф

 1. Фармерки - Џемс Лео Херлихи И Вилјем Нобл
 2. Франк V -Фридрих Диренмат
 3. Фоксфаер - Сузан Купер И Хјум Кронин
 4. Филоктет-Софокле
 5. Фауст - Гете
 6. Фак Ју
 7. Ферхад и Ширин - Хикмет
 8. Франкенштајн - Мери Шели
 9. Фамилија Мазов- Миодраг Мицев
 10. Фестивал интернационалног малтернативног театра Монтенегро - Подгорица

Х

 1. Хенрих Четврти - Пирандело
 2. Хамлет - Вилијам Шекспир
 3. Хамлет-Шекспир
 4. Хомеопатија (практичен водич за 21 век) - Питер Чапел и Дејвид Ендрјуз
 5. Хронологија на опстојот - Петре Димовски

Ж

 1. Живот је сан - Никола Миличевич
 2. Жени во Народното Собрание - Аристофан
 3. Жак или покорност - Ежен Јонеску
 4. Жената на Полковникот-Христо Бојчев
 5. Женски оркестар-Жам Ануи
 6. Животот е сон-Калдерон
 7. Женидба - Гогољ
 8. Женско питање - Фадил Хаџиќ
 9. Жив човек
 10. Ждрело - Жанина Мирчевска
 11. Живот Во Тесни Чевли
 12. Жената како воено поле - Матеј Висниек

Ц

 1. Царцена - Луис Енрике Осарио
 2. Црвениот Коњ-Ташко Георгиевски
 3. Цар Пир
 4. Цинцо И Маринко-Матишиќ

Ч

 1. Чаша вода - Еуген Скриб
 2. Човекот кој го изеде светот - Нис - Моме Штокман
 3. Чук Чук Стојанче-О.Николова
 4. Човек у црном-Вељко Мариќ
 5. Чија Си-Сашко Насев
 6. Чернодрински Се Враќа Дома-Стефановски
 7. Четири прилози за време-Н.Вујадиновиќ
 8. Чекајќи Го Годо- Бекет
 9. Чао, Чао-Стака Куљанин Обрадовиќ
 10. Четириесет теден словенске драме 27.03 - 07.04 . 2015

Џ

 1. Џон Пиплфокс-Душан Радовиќ

Ш

 1. Што е тоа што ги тера жените навечер да трчаат по улиците на Мадрид - Калдерон де ла Барка
 2. Шапка полна со дожд - Мајкл Винцент Гацо
 3. Школа за озборување - Ричард Шеридан
 4. Шеесет година црногорског народно позоришта 1953 - 2013
 5. Шеесет години турски театар
 6. Шеесет години народен театар Битола - Иван Ивановски
Јули
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Огласи