Александара Павлова

(9 април 1987, Скопје)

Дипломира  и магистрира науки за уметнички претстави (театар, филм и музика) на  Државниот универзитет Болоња, Италија (2011). Стипендист на прогамата Overseas на постипломските студии за филм и мултимедија продукција на Универзитетот Висконсин Медисон, САД (2009-2010). Работи во Драмски театар Скопје од  2012 година.

Селективна театрографија: Ифигенија од Бугарија ( Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот, 2012); Селанка/ Девојка од харемот (Македонска крвава свадба, 2012); Цветан Берберот (Солунски патрдии, 2013); Дадилката/ Гостинката/ Кривата (Кавкаски круг со креда, 2013); Баба Пророк (Евангелие на глупоста, 2014); Брзозборлеста жена (Џон Поплфокс, 2014); Марија Луиса Балванера (Еригон, 2015); Вилдад од Сува (Јов, 2016);  Снежана (Снежана и седумте џуџиња, 2016); Ана (Буре барут, 2016).

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот