Александра Павлова

(9 април 1987, Скопје)

Дипломира  и магистрира науки за уметнички претстави (театар, филм и музика) на  Државниот универзитет Болоња, Италија (2011). Стипендист на прогамата Overseas на постипломските студии за филм и мултимедија продукција на Универзитетот Висконсин Медисон, САД (2009-2010). Работи во Драмски театар Скопје од  2012 година.

Селективна театрографија: Ифигенија од Бугарија ( Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот, 2012); Селанка/ Девојка од харемот (Македонска крвава свадба, 2012); Цветан Берберот (Солунски патрдии, 2013); Дадилката/ Гостинката/ Кривата (Кавкаски круг со креда, 2013); Баба Пророк (Евангелие на глупоста, 2014); Брзозборлеста жена (Џон Поплфокс, 2014); Марија Луиса Балванера (Еригон, 2015); Вилдад од Сува (Јов, 2016);  Снежана (Снежана и седумте џуџиња, 2016); Ана (Буре барут, 2016).

Јуни
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Огласи