Филип Трајковиќ

(01 јуни 1982, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (2006).  Работи во  Драмски театар Скопје од 2009 година.

Селективна театрографија: Дејви (Поручникот од Инишмор, 2006); Г-дин Портокалов (Касапски кучиња, 2007);  Актер (Сите лица на Петре М. Андреевски, 2008);  Били (Коза или која е Силвија, 2009); Џо/ Прајор/ Ескимот (Ангели во Америка, 2009); Хорацио (Хамлет, 2010); Максим (Генетика на кучињата, 2012); Младиот Господар (Вртелешка, 2012);  Богдан (Огнени јазици, 2013); Симон (Кавкаски круг со креда, 2013); Камен–бегалецот/ Мојсо (Македонска крвава свадба, 2013); Богдан (Огнени јазици, 2013); Ланбој (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014); Панде (Евангелие на глупоста, 2014); Ловренц/Доријан ( Ждрело, 2014); Каин/ Лот/ Арон (Библијата, 2015); Мане (Буре барут, 2016).

Селективна филмографија: Караула (2005); Тврдокорни (2013).

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот