Филип Трајковиќ

(01 јуни 1982, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (2006).  Работи во  Драмски театар Скопје од 2009 година.

Селективна театрографија: Дејви (Поручникот од Инишмор, 2006); Г-дин Портокалов (Касапски кучиња, 2007);  Актер (Сите лица на Петре М. Андреевски, 2008);  Били (Коза или која е Силвија, 2009); Џо/ Прајор/ Ескимот (Ангели во Америка, 2009); Хорацио (Хамлет, 2010); Максим (Генетика на кучињата, 2012); Младиот Господар (Вртелешка, 2012);  Богдан (Огнени јазици, 2013); Симон (Кавкаски круг со креда, 2013); Камен–бегалецот/ Мојсо (Македонска крвава свадба, 2013); Богдан (Огнени јазици, 2013); Ланбој (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014); Панде (Евангелие на глупоста, 2014); Ловренц/Доријан ( Ждрело, 2014); Каин/ Лот/ Арон (Библијата, 2015); Мане (Буре барут, 2016).

Селективна филмографија: Караула (2005); Тврдокорни (2013).

Мај
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Огласи