А

 1. Аква Драмски
 2. Александар - Љубиша Георгиевски
 3. Архелаос (премиера Стоби)
 4. Архива Драмски театар Годо - 1994
 5. Ангели во Америка
 6. Амадеус - Питер Шефер
 7. Аквариум - Ноќ на ѕвездите

Б

 1. Баал (слики ) - Ф.К.
 2. Бајки тралалајки - сонгови
 3. Билборд Македонски рулет
 4. Билборд драмски
 5. Билборд - Жената како воено поле
 6. Библиотекарка - Мирко С. Маркович

В

 1. Вртелешка
 2. Викторија Динева (сценограф и костимограф)
 3. Велес - претстави
 4. Војцек

Г

 1. Генетика
 2. Голдони Ладало
 3. Генетика на кучињата
 4. Грев или шприцер
 5. Геноцид

Д

 1. Дон Жуан
 2. Диво месо
 3. Демон
 4. Демонот од дебар маало
 5. Дедо Мраз во розово
 6. Дон Жуан
 7. Далај Мама
 8. Домот на Бернарда Алба
 9. Дупло дно

Е

 1. Евридика
 2. Евримен 2004 год.

Ж

 1. Жената како воено поле
 2. Живот во тесни чевли
 3. Ждрело - Жанина Мирчевска
 4. Жив човек

Ј

 1. Јонадаб
 2. Јубилеј 2005 - 2015 различни а еднакви
 3. Јадигар

К

 1. Како се станува цар
 2. Касапски кучиња
 3. Комшилук наопаку
 4. Кино Љубов
 5. Коза или која е Силвија
 6. Како да ја убиеш сопругата
 7. Кинегонда
 8. Кафкаски круг со креда
 9. Купидона
 10. Касапски кучиња
 11. Комшилук наопаку
 12. Кинегонда
 13. К.Ристоски (за книгата)
 14. Кандит во земјата на чудата - Венко Андоновски

Л

 1. Лебедова песна
 2. Ладало
 3. Лет во место - Горан Стефановски

М

 1. Македонска крвава свадба
 2. Македонски рулет
 3. Марисол
 4. Маркиза

Н

 1. НУ ДТС фотографии од вработени 2017
 2. Нашиот непрежален
 3. Национален Израелски фестивал
 4. Над сцената Борче Грозданов
 5. Народно позориште у Нишу - Едмунд Кин
 6. No way today (фотографии)

О

 1. Облачна исповед
 2. Од другата страна - Дејан Дуковски
 3. Огнени јазици

П

 1. 2012 - Последните Македонци
 2. Поручникот од Инишмор 2005 год.
 3. Платонов
 4. Припрема Супернова
 5. Плакат - Ветер над тополите
 6. Падот на невиноста
 7. Папагалот Историко
 8. Професионалец - Душан Ковачевиќ

Р

 1. Рекламен општ спот Драмски театар
 2. Роберто Зуко
 3. Розенкранц и Гилдестерн се мртви

С

 1. Слики од прослава 70 години Драмски
 2. Сопругата
 3. Сите лица на Петре М. Андреевски
 4. Сон на летната ноќ
 5. Стари времиња
 6. Сонот на летната ноќ
 7. Супер Нова
 8. Стенд ап кабаре
 9. Сенка ово је моја прича
 10. Словенски ковчег
 11. Сили во воздухот

Т

 1. The Goat: Or who is Sylvia?
 2. The lover
 3. Танец и пријателите
 4. Тетовирани души - Р.С.Миленковски
 5. Три сестри - А.П.Чехов
 6. The Macedonian book of living
 7. To the top

У

 1. Умри машки

Ф

 1. Филип втори

Х

 1. Хамлет ( од Долно Гаштани ) 2004 год.
 2. Хамлет
 3. Хомоеректус (спот)

Ц

 1. Цинцо и Маринко

Ч

 1. Чија си 1991 год.
 2. Човекот кој го изеде светот
 3. Чикашки перверзии

Ш

 1. Што е тоа што ги тера жените да трчаат по улиците на Мадрид - Калдерон Де Ла Барка
Јануари
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи

 • ДИРЕКТОР

  5. Катарина Коцевска Хаџи Василева

  Катарина Коцевска Хаџи Василева

  (11 април 1959, Скопје)

  Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1982). Работи во Драмски театар Скопје од 1983 година. Покрај актерскиот ангажман во матичната куќа, настапува на театарските сцени низ Р.Македонија, и оставрува улоги и во телевизиски и филмски проекти. Коцевска е автор на неколку драмски текстови и потпишува неколку театарски режии. 

  Селективна театарографија:Емил (Еригон, 1982); Мира (Хај-фај, 1983);  Олга Бизјак (Карамазови, 1984);  Котис (Крал Иби, 1984); Салома (Салома, 1985); Луси (Авантурите на Понг и Луси, 1985); Маре (Тетовирани души, 1985); Марион (Смртта на Дантон, 1987); Сели (Закопано дете, 1987); Марија Малон (Р, 1987); Ели (Стапица, 1987);  Покојната Милица (Собирен центар, 1989); Прва ќерка ( Медеја, 1989); Весела (Ало, будење, 1990); Верче (Чија си, 1991); Галаба Рубен (Не сега драга, најдобро е попладне, 1991); Сопругата (Како да ја убиеш сопругата ....и зошто, 1993); Праксагора (Жените од народното собрание, 1994);  Дијана (Питачка опера, 1996); Жена  (Три високи жени, 1996); Тимофеја Гордеевич Бугрова (Платонов, 1999); Карола Мартин (Мефисто, 2000);  Мајката на Леха (Падот на невиноста, 2002); Џилијен (Брачна игра, 2003); Босилка Ракаџиева (Хамлет од Долно Гаштани, 2005); Вера (Нашиот непрежален, 2006); Сопругата (Како да ја убиеш сопругата и зошто, 2008); Гертруда (Хамлет, 2010); Шабан бег (Солунски патрдии, 2013) 

  Селективна филмографија: Викенд на мртовци (1988); Пред дождот (1994); Самоуништување (1996); Вета (2001).

  Награди; Награда на Сојузот на социјалистичка младина на Македонија за улогата во „Хај-Фај“(1983);  Награда за најдобро актерскио остварување за улогата на Олга Бизјак во претставата „Карамазови” на МТФ „Војдан Чернодрински” Прилеп (1984);Награда за најдобра млада актерка во Југославија на фестивалот на Југословенски театар - Сараево, за улогата на Олга Бизјак Митиќ во претставата „Карамазови“ (1985); Награда за извонредна актерска двојка во дуодрамата „Брачна игра” од Едвард Олби, на IV Сеукраински фестивал „Тернопилски вечери” (Тернопил, Украина, 2003); Награда од публиката за најдобро актерско остварување на вечерта за улогата на Илиен во претставата „Брачна игра”  на XXII „Нушичеви денови” ( Смедерево, Р.Србија, 2005) и други.

 • Одлука за избор на друг раководител - 25.2.2022
 • Јавен оглас

  Во прилог Јавниот оглас и Пријавата за вработување.

 • Евиденција за лица овластени за вршење обработка на лични податоци на НУ ДТС
 • Правилник за формата и содржината на јавниот оглас и на пријавата за вработување, начинот на спроведување на аудицијата, како и начинот на бодување