Репертоар

Events Calendar

Голема сцена
04 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  Автор: Румена Бужаровска

  Режија: Нела Витошевиќ

  Подела на улоги: Игор Ангелов, Сања Арсовска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија ТеодосиевскаФилип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева - Велиќ

  Мојот маж Постер за веб

  купи билет

   

   

   

  Голема сцена
08 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  kako da se ograbi banka

  Режија: Иван Манасковски

  Превод: Коле Ангелoвски

  Улоги: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски,Симон Манасковски, Катерина Шехтанска - Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев

  Голема сцена Trailer
09 Февруари
 • 20:00
  Регуларна
  DISI

  Автор:  Данкан Мекмилан

  Драматург: Александра Бошковска

  Режија: Димче Николовски - Димсата

  Улоги: Јасмина Василева, Димитрија Доксевски

  купи билет

  Мала сцена
10 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  Странци плакатРежија: Нела Витошевиќ

  Драматург: Викторија Рангелова - Петровска

  Улоги:  Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски

   купи билет

  Голема сцена Trailer
11 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  Странци плакатРежија: Нела Витошевиќ

  Драматург: Викторија Рангелова - Петровска

  Улоги:  Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ - Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски

  купи билет

  Голема сцена Trailer
15 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

     ЗА ВЕБ СТРАНА

  Автор: Вацлав Хавел

  Превод: Никола Маџиров

  Режија: Теа Беговска

  Сценографија: Енес Деари

  Визуелизација и анимации: Милчо Узунов

  Композитор: Енес Беговски

  Костимографија: Раде Василев

   

  Улоги: Роберт Вељановски, Предраг Павловски, Гордана Ендровска

  купи билет 

   

   

   

   

   

  Мала сцена
16 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

   

   

  Фотографија за веб

  Автор: Миа Николовска

  Режија: Ангелчо Илиевски
  Сценограф: Валентин Светозарев
  Костимограф: Марија Пупуческа
  Музика: Дарија Андовска

  купи билет

  Голема сцена
17 Февруари
 • 20:00
  Регуларна
  Karmen

  Автор: Мигел Делибес
  Режија и драматизација: Дејан Пројковски
  Превод: Ненад Велковски
  Сценограф: Валентин Светозарев
  Костимограф: Раде Василев
  Композитор: Горан Трајковски

  Монодрама на БИЉАНА ДРАГИЌЕВИЌ - ПРОЈКОВСКA

  купи билет

   

  Мала сцена
18 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  ZA VEB

  Режија: Бранислав Миќуновиќ

  Драматург: Бранислава Илиќ

  Сценограф: Александар Дениќ

  Костимограф: Роза Трајческа Ристовска

  Авторска музика: Влатко Стефановски

  Музички соработник: Давор Јордановски

  Асистент на режија: Кристијан Атанасов

  купи билет

   

   

  Голема сцена
20 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  ЗА ВЕБ 1

  Автор: Ѓерѓ Шпиро

  Превод: Маја Бражанска

  Режија: Дејан Пројковски

  Костимографија: Марија Пупучевска

  Музика: Горан Трајкоски

  Асистент на режија: Дамјан Димовски

  Плакат и видео: Стојан Стојановски

   

  Улоги: Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Нино Леви

  купи билет

  Мала сцена
21 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  ЗА ВЕБ 1

  Автор: Ѓерѓ Шпиро

  Превод: Маја Бражанска

  Режија: Дејан Пројковски

  Костимографија: Марија Пупучевска

  Музика: Горан Трајкоски

  Асистент на режија: Дамјан Димовски

  Плакат и видео: Стојан Стојановски

   

  Улоги: Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Нино Леви

  купи билет

  Мала сцена
22 Февруари
23 Февруари
 • 20:00
  Регуларна

  чудна постер

   

  Автор: Сајмон Стивенс

  Режија: Зоја Бузалковска
  Сценограф: Константин Трпеноски
  Костимограф: Елена Вангеловска и Раде Василев
  Музика: Давид Ангелевски

   купи билет

   

   

  Голема сцена
24 Февруари
 • 20:00
  Регуларна
  chudesna terapija

  Автор: Даниел Глатауер

  Режија: Димче Николоски

  Улоги: Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски

  купи билет

   

  Мала сцена
25 ФевруариЈануари
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи

 • ДИРЕКТОР

  5. Катарина Коцевска Хаџи Василева

  Катарина Коцевска Хаџи Василева

  (11 април 1959, Скопје)

  Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1982). Работи во Драмски театар Скопје од 1983 година. Покрај актерскиот ангажман во матичната куќа, настапува на театарските сцени низ Р.Македонија, и оставрува улоги и во телевизиски и филмски проекти. Коцевска е автор на неколку драмски текстови и потпишува неколку театарски режии. 

  Селективна театарографија:Емил (Еригон, 1982); Мира (Хај-фај, 1983);  Олга Бизјак (Карамазови, 1984);  Котис (Крал Иби, 1984); Салома (Салома, 1985); Луси (Авантурите на Понг и Луси, 1985); Маре (Тетовирани души, 1985); Марион (Смртта на Дантон, 1987); Сели (Закопано дете, 1987); Марија Малон (Р, 1987); Ели (Стапица, 1987);  Покојната Милица (Собирен центар, 1989); Прва ќерка ( Медеја, 1989); Весела (Ало, будење, 1990); Верче (Чија си, 1991); Галаба Рубен (Не сега драга, најдобро е попладне, 1991); Сопругата (Како да ја убиеш сопругата ....и зошто, 1993); Праксагора (Жените од народното собрание, 1994);  Дијана (Питачка опера, 1996); Жена  (Три високи жени, 1996); Тимофеја Гордеевич Бугрова (Платонов, 1999); Карола Мартин (Мефисто, 2000);  Мајката на Леха (Падот на невиноста, 2002); Џилијен (Брачна игра, 2003); Босилка Ракаџиева (Хамлет од Долно Гаштани, 2005); Вера (Нашиот непрежален, 2006); Сопругата (Како да ја убиеш сопругата и зошто, 2008); Гертруда (Хамлет, 2010); Шабан бег (Солунски патрдии, 2013) 

  Селективна филмографија: Викенд на мртовци (1988); Пред дождот (1994); Самоуништување (1996); Вета (2001).

  Награди; Награда на Сојузот на социјалистичка младина на Македонија за улогата во „Хај-Фај“(1983);  Награда за најдобро актерскио остварување за улогата на Олга Бизјак во претставата „Карамазови” на МТФ „Војдан Чернодрински” Прилеп (1984);Награда за најдобра млада актерка во Југославија на фестивалот на Југословенски театар - Сараево, за улогата на Олга Бизјак Митиќ во претставата „Карамазови“ (1985); Награда за извонредна актерска двојка во дуодрамата „Брачна игра” од Едвард Олби, на IV Сеукраински фестивал „Тернопилски вечери” (Тернопил, Украина, 2003); Награда од публиката за најдобро актерско остварување на вечерта за улогата на Илиен во претставата „Брачна игра”  на XXII „Нушичеви денови” ( Смедерево, Р.Србија, 2005) и други.

 • Одлука за избор на друг раководител - 25.2.2022
 • Јавен оглас

  Во прилог Јавниот оглас и Пријавата за вработување.

 • Евиденција за лица овластени за вршење обработка на лични податоци на НУ ДТС
 • Правилник за формата и содржината на јавниот оглас и на пријавата за вработување, начинот на спроведување на аудицијата, како и начинот на бодување