Катерина Шехтанска

(19 август 1980, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултет за драмски уметности Скопје (2003). Работи во Драмски театар Скопје од 2011 година.

Селективна театрографија: Пеачката/ Сестрата ( Баал, 2011);  Ула (Македонска крвава свадба, 2012); Марија (Солунски патрдии, 2013);  Маре ( Евангелие на глупоста, 2014);  Жена брзозборка (Џон Пиплфокс, 2014) Филистинскиот серен (Библијата, 2015).

Селективна филмографија: Како убив светец (2004); Операција дијамант (2016).

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот