Пауза за реалистичност со претставата „Фестен“

„Festen“ (Прослава) првично е дански филм во режија на Томас Винтерберг, продуциран дури во 1998 година. Ја доби наградата од жирито на фестивалот во Кан, таа година. Ова само придодава и многу помага во целата приказна за „Прослава“ како драмска содржина. Прво, сценариото е инспирирано и базирано на вистинска приказна на еден човек што зборувал…

За Љубиша Георгиевски...

Со голема тага се простуваме од режисерот Љубиша Георгиевски кој остава голема трага во театарската историја на НУ Драмски театар Скопје...

Телеграма од Претседателот на Владата на Р. Македонија

Претседател на Владата на Р. Македонија

28.11.2018

Телеграма од Собранието на Р. Македонија

Република Македонија
СОБРАНИЕ
Комисија за култура
28 ноември 2018 година
Скопје

Телеграма од Претседателот на Р. Македонија за Горан Стефановски

Република Македонија
ПРЕТСЕДАТЕЛ
28 ноември 2018

Септември
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Следни претстави

Чудесна терапија
23 Септември 2021
Кармен
24 Септември 2021
Партија реми
25 Септември 2021