Дамјан Цветановски

(31 мај, 1994, Скопје)

Дипломира на „Академија Уметности“ во Нови Сад во класата на проф.Никита Миливојевиќ, во 2016 година.

Селективна театрографија: Хад (Жени од подземјето, 2016), Раскажувач (Приказни на заборавените предци, 2016), Басанио (Венецијанскиот трговец, 2017), Дон Жуан (Дон Жуан, 2017), Вито Бабаито (Папагалот Историко, 2017), Јоханес (Баал, 2017), Константин Гаврилович Трепљов (Галеб, 2018), Бељаев/Матвеј (Месец дена на село, 2018), Таткото (Човек перница, 2019), Сем (Несоодветно за на работа, 2019), Лекидам (Пантаглез, 2019).

Март
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Огласи

 • Одлука за прием на актери

  Почитувани,

   

  Во прилог одлуката за прием на актери.

  Следни изведби
  2.03.2024 од 20:00 часот
  5.03.2024 од 20:00 часот
  6.03.2024 од 20:00 часот
  7.03.2024 од 20:00 часот
  8.03.2024 од 20:00 часот
  9.03.2024 од 20:00 часот
  11.03.2024 од 20:00 часот
  12.03.2024 од 20:00 часот
  13.03.2024 од 20:00 часот
  14.03.2024 од 20:00 часот
 • Материјали за аудиција за прием на актери 2024

  Почитувани,

   

  Во прилог ви следуваат информации за аудицијата за прием на кандидати...

  Следни изведби
  2.03.2024 од 20:00 часот
  5.03.2024 од 20:00 часот
  6.03.2024 од 20:00 часот
  7.03.2024 од 20:00 часот
  8.03.2024 од 20:00 часот
  9.03.2024 од 20:00 часот
  11.03.2024 од 20:00 часот
  12.03.2024 од 20:00 часот
  13.03.2024 од 20:00 часот
  14.03.2024 од 20:00 часот
 • Shpallje pune - 2023

  Të nderuar,

  Gjeni të bashkëlidhura për shkarkim Shpalljen publike për punësimin e artistëve në kohë të caktuar nr. 01/2023, si dhe formulari për aplikimjn për të njëjtën.

  Следни изведби
  2.03.2024 од 20:00 часот
  5.03.2024 од 20:00 часот
  6.03.2024 од 20:00 часот
  7.03.2024 од 20:00 часот
  8.03.2024 од 20:00 часот
  9.03.2024 од 20:00 часот
  11.03.2024 од 20:00 часот
  12.03.2024 од 20:00 часот
  13.03.2024 од 20:00 часот
  14.03.2024 од 20:00 часот
 • Оглас за вработување - 2023

   

   

  Следни изведби
  2.03.2024 од 20:00 часот
  5.03.2024 од 20:00 часот
  6.03.2024 од 20:00 часот
  7.03.2024 од 20:00 часот
  8.03.2024 од 20:00 часот
  9.03.2024 од 20:00 часот
  11.03.2024 од 20:00 часот
  12.03.2024 од 20:00 часот
  13.03.2024 од 20:00 часот
  14.03.2024 од 20:00 часот
 • ОБЈАВА број 01/2023 за давање под закуп на недвижен имот – деловен простор по пат на електронско јавно наддавање
  Следни изведби
  2.03.2024 од 20:00 часот
  5.03.2024 од 20:00 часот
  6.03.2024 од 20:00 часот
  7.03.2024 од 20:00 часот
  8.03.2024 од 20:00 часот
  9.03.2024 од 20:00 часот
  11.03.2024 од 20:00 часот
  12.03.2024 од 20:00 часот
  13.03.2024 од 20:00 часот
  14.03.2024 од 20:00 часот