Предраг Павловски

Предраг Павловски

(4 февруари 1968, Куманово)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1991 година). Во 1993 година се вработува во Народно позориште – Суботица. Од 1994 до 2017 година работи во Театар за деца и младинци – Скопје. Од 2017 е член на Драмски театар Скопје.

Селективна театрографија: Лорд Бакингам (Ричард III, 1993), Момчето (Килиба, 1995), таткото на убавицата (Убавицата и ѕверот, 1998), Шир Кан (Могли, 1998), Македонска приказна 2000, Кемал (Балканот не е мртов, 2001), Крал (Пердувите на жеравот, 2002), Телефонот 2005, Папагено (Волшебната флејта, 2006), таткото (Пипи долгиот чорап, 2012), Абрам (Нашиот клас, 2014), Заспаниот разум раѓа чудовишта 2015, Ворен (Лет над кукавичјото гнездо, 2017), Ким (Фестен, 2018), Роко (Странци, 2018), Кралот (Крал Иби, 2019), Господин Дерек (Чудесна терапија, 2019).

Селективна филмографија: Тетовирање (1991), Светло сиво (1993), Македонска сага (1993), Заборавени (1995), Мост (2006), Епизодист (2011), 12 Мајмуни (2015), Џган (2016).

Јуни
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Огласи