Трајанка Илиева - Велиќ

(11 декември 1980, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (2006). Работи во Драмски театар Скопје од 2007 година. Покрај настапите на матичната сцена соработува и со останатите национални театарски институции во Р.Македонија

Селективна театрографија:  Калина (Ладало, 2006);  Актер (Сите лица на Петре М. Андреевски, 2008); Елена (Сон на летната ноќ, 2008); Харпер/ Мартин (Ангели во Америка, 2009); Ифигенија од Турција  (Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот, 2012); Собарката (Вртелешка, 2012); Пандора (Солунски патрдии, 2013); Кети (Евангелие на глупоста, 2014); Амелија ( Ждрело, 2014); Капетанот Фокс Џонсон (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014);  Лошата кралица (Снежана и седумте џуџиња, 2016).

Јуни
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Огласи