Гордана Ендровска

(2 септември 1972, Битола)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1997). Од 2000 година работи во Драмски театар Скопје.

Селективна театарографија:  Емелин (Мефисто, 2000); Гоце гладник (Сон на летната ноќ, 2001);  Маре (Тетовирани души, 2001); Жената (Последниот маж, последната жена, 2001);  Маргарет (Војцек, 2002); Првата старица (Падот на невиноста, 2002); Втората пчелка (Како се станува цар, 2003); Марисол (Марисол, 2004); Анѓа (Хамлет од Долно Гаштани, 2004); Дон Карлос (Дон Жуан, 2005); Член на хорот курви (Купидона, 2005); Велика (Ладало, 2006); Актер (Сите лица на Петре М.Андреевски, 2008); Хиполита (Сон на летната ноќ, 2008); Мари (Маркиза, 2009); Ангелот/ Емили (Ангели во Америка, 2009); Солунка (Македонска крвава свадба, 2012); Слугинката Лили (Генетика на кучињата, 2012); Ифигенија од Црна Гора (Архелаос или Еврипид се вракќа дома, 2012);  Кир Таки (Солунски патрдии, 2013);  Малина (Еригон, 2015).

Селективна филмографија: Стрес или погрешна нота (1991); Јас сум од Титов Велес (2008), Македонски народни приказни (2009)

Јуни
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Огласи