Репертоар

Events Calendar

Бура и продор - Група STURM UND DRANG
Сабота, 09 Март 2024, 20:00

 

Бура и продор за веб страна

Драмски театар Скопје го отстапува својот простор како поддршка на независната сцена.

Автор и режија: Теа Беговска
Продуцент: Скупи Фестивал

Улоги: Илин Јовановски, Дениз Рустеми, Бојан Лазаров, Миа Кантарџиева Петровска, Тодор Стојковски, Дин Ибрахим

Информации и продажба на билети: 076/434343

купи билет

 

Перформанс произлезен од 6 дневна работилница на интернационалниот театарски фестивал СКУПИ.
Театар. Шест актери. Еден телефон.
Влезете во светот на шест актери кои го чекаат својот повик. Чекајќи го повикот, секој од нив добива шанса да се соочи и да ја раскаже својата бура.
Перформансот „Бура и продор“ се занимава исклучиво со актерската професија и со лични бури поврзани со актерството и театарот, прикажани преку разни драмски и комични ситуации, ставајќи акцент на изразувањето преку движење.
„Бура и продор“ - перформанс кој говори за актерот, пред се' - човек кој бурно се носи и бори со своето време.
Март
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Огласи