Александар Степанулески

(2 август 1987, Прилеп)

Дипломира на Факултетот за драмски уметности (2010), каде и магистрира (Активниот актерски ангажман го започнува во  НУ Прилепски театар (2013-2014) за подоцна да премине во Драмски театар Скопје (2014-). Покрај актерскиот ангажман во Драмски театар Скопје, тој е активен учесник во образовниот процес како доцент на катедрата  по актерска игра  на Факултетот за драмски уметности (2011-).

Селективна театрографија:  Јоже (Ждрело, 2014); Секирата (Капетанот Џон Пиплфокс,); Љубовникот (Безљубни, 2015), Фелдмаршалот Сигфрид Поњатовски (Еригон, 2015); Борис (Буре Барут, 2016), Капетанот (Снежана и седумте џуџиња, 2016); Прв вицеадмирал (Кристофор Колумбо, 2016).

Селективна филмографија: Тврдокорни (2013); Три во едно (2014).

Награди: Награда за најдобар млад актер „Трајко Чоревски“ за улогата на Клигула во претставата „Калигула” во продукција на НУ Прилепски театар на МТФ „Војдан Чернодрински” (Прилеп , 2012). 

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот