Репертоар

Events Calendar

Кафез кај кокони
Вторник, 20 Февруари 2024, 20:00

 

Слика за веб странарепертоар

Автор: Жан Пуаре

Режија: Димче Николовски

 Улоги: Филип Трајковиќ, Александар Степанулески, Стефан Вујисиќ, Предраг Павловски, Димитрија Доксевски, Маја вељковиќ Пановска, Дамјан цветановски, Соња Стамболџиоска, Златко Митрески, Нела Павловска, Емилија Мицевска, Бранко Атанасов

Информации и резервации: 076/434343

купи билет

Костимограф: Раде Василев и Елена Вангеловска
Сценограф: Димче Николовски, Благоја Бошковски Буцко
Кореограф: Кренаре Невзати - Кери
Превод: Радмила Јорданова, Благоја Бошковски Буцко
Адаптација: Александра Бошковска, Благоја Бошковски Буцко
Избор на музика: Александра Бошковска, Благоја Бошковски Буцко

Инспициент: Гоце Бојчев
Суфлер: Жаклина Цветковска

Француската фарса „Кафез кај кокони“ (“La cage aux folles”) ја има својата праизведба во февруари 1973 година во Париз. Мајсторски конструирана од познатиот актер и комичар Жан Пуаре како комедија на ситуации, забуни и карактери, ја освојува публиката на прв поглед и доживува над 2000 репризи. Игрив и забавен, но и храбро проткаен со сериозни теми дотогаш неприкажани на толку експлицитен и дрзок начин, текстот со хумор и леснотија задира во многу комплицирани теми: потребата за општествено прифаќање, сексуална слобода, избор во љубовта и потребата да се задржи личниот интегритет. Сместена во Сен Тропе, во веселите седумдесети, претставата „Кафез кај кокони“ покажува дека педесет години потоа, овие прашања се се’ уште отворени и провоцираат дијалог низ истата структура на хумор, игривост и дрскост.
Февруари
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Огласи