Александар Степанулески

(2 август 1987, Прилеп)

Дипломира на Факултетот за драмски уметности (2010), каде и магистрира (Активниот актерски ангажман го започнува во  НУ Прилепски театар (2013-2014) за подоцна да премине во Драмски театар Скопје (2014-). Покрај актерскиот ангажман во Драмски театар Скопје, тој е активен учесник во образовниот процес како доцент на катедрата  по актерска игра  на Факултетот за драмски уметности (2011-).

Селективна театрографија:  Јоже (Ждрело, 2014); Секирата (Капетанот Џон Пиплфокс,); Љубовникот (Безљубни, 2015), Фелдмаршалот Сигфрид Поњатовски (Еригон, 2015); Борис (Буре Барут, 2016), Капетанот (Снежана и седумте џуџиња, 2016); Прв вицеадмирал (Кристофор Колумбо, 2016); Кристијан (Фестен, 2018)

Селективна филмографија: Тврдокорни (2013); Три во едно (2014); Година на мајмунот (2018); Vera (2019).

Награди: Награда за најдобар млад актер „Трајко Чоревски“ за улогата на Клигула во претставата „Калигула” во продукција на НУ Прилепски театар на МТФ „Војдан Чернодрински” (Прилеп , 2012); Награда за главна машка улога, за улогата на Јон, во претставата „Пиреј“ на МТФ „Војдан Чернодрински“ (Прилеп, 2019).

 

Март
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот