Филип Трајковиќ

(01 јуни 1982, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (2006).  Работи во  Драмски театар Скопје од 2009 година.

Селективна театрографија: Дејви (Поручникот од Инишмор, 2006); Г-дин Портокалов (Касапски кучиња, 2007);  Актер (Сите лица на Петре М. Андреевски, 2008);  Били (Коза или која е Силвија, 2009); Џо/ Прајор/ Ескимот (Ангели во Америка, 2009); Хорацио (Хамлет, 2010); Максим (Генетика на кучињата, 2012); Младиот Господар (Вртелешка, 2012);  Богдан (Огнени јазици, 2013); Симон (Кавкаски круг со креда, 2013); Камен–бегалецот/ Мојсо (Македонска крвава свадба, 2013); Богдан (Огнени јазици, 2013); Ланбој (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014); Панде (Евангелие на глупоста, 2014); Ловренц/Доријан ( Ждрело, 2014); Каин/ Лот/ Арон (Библијата, 2015); Мане (Буре барут, 2016).

Селективна филмографија: Караула (2005); Тврдокорни (2013).

Март
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот