Соња Стамболџиоска

(30 април 1983, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности Скопје (2009). Работи во Драмски театар Скопје од 2013 година. Покрај настапите на матичната сцена Стамболџиоска  соработува и со останатите театари во Р.Македонија и остварува улоги и на филм.  Детската  публика ја препознава по улогата на Пипи во претставата„ Пипи Долгиот чорап”  во продукција на НУ „Театар за деца и младинци“ ( 2013).

Селективна театрографија: Малиот камен ( Евридика, 2013); Готвачка/ Селанка/ Жената трговец/ Инвалидот/ Анико (Кавкаски круг со креда, 2013); Јадвига (Огнени јазици, 2013); Тереза (Ждрело, 2014); Госпоѓата Патриција Сиго (Еригон, 2015); Дона Хуана (Јов, 2015) и Сезнајко (Снежана и седумте џуџиња, 2016).

Селективна филмографија: Превртено (2005); Панкот не е мртов (2011); Омнибус Некои други приказни-Замена (2011); Подстанар (2012); До балчак (2014).

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот