“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Љубовници
Автор:   Катерина Коцевска
Режија:   Катерина Коцевска
Сценографија:  
Костимографија:   Раде Василев
Музика:   Катерина Коцевска
Улоги:   Билјана Беличанец - АлексиќМаја Вељковиќ - ПановскаДраган СпасовЗоран Љутков
КГ:  
Инспициент:   Жарко Намичев
Суфлер:   Жаклина Цветковска
     
   

ПОГРЕШНО ОДИГРАН ЖИВОТ

 

ПОСЛЕ МНОГУ ГОДИНИ

Ја буди зуењето на телефонот.Го исклучува, да не го разбуди мажот кој мирно спие до неа. Неговото остарено лице се уште е убаво. Го погледнува нежно и оди во другата соба да поразговара со ќерката. Нивната внука денес прави свадба...

 

ПРЕД МНОГУ ГОДИНИ

Го играат својот прв танц како брачен пар. Убав пар се. Вљубени се. Ги чека иднина, радост. Додека гостите со насмевка и аплауз ги поздравуваат, тој нежно ја навалува и ја бакнува...

 

СЕГАШНОСТ

Тој е сам во својот простор отежнат од болка и неизлез.

Таа е сама во својот очај и празнина.

Клетва устата им бае....  ПОГРЕШНО ОДИГРАН ЖИВОТ

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios