“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Од другата страна на Смртта и Смртните гревови
(30 ное 2004)
Претставата на почетокот ја има тишината како најгласен соговорник. Завесата е спуштена. Влегуваат две жени. Едната ја турка другата што седи во количка. Првата реплика на помладата жена, која подоцна ќе се претстави како Анастазија (а, ја игра многу силно, ефективно дистанцирано, промислено и сигурно Ирена Ристиќ), е реминисценција за животот и смртта. Репликата завршува во синхронизиран крик на двете жени.
Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Црна трагична комедија
(03 ное 2004)

Драмата „Другата страна“ не се раскажува, а се игра и гледа како приказна за љубовта и смртта. Се остварува низ заедништвото на реализацијата на автори кои знаат и умеат да го кажат она што сакаат да го кажат: режисерот Слободан Унковски и авторот Дејан Дуковски, во чија заедничка приказна со четворицата актери кои ја разменуваат енергијата меѓу себе - Јовица Михајловски, Ирена Ристиќ, Камка Тоциновски и Тони Михајловски, а со нив е и Ива Зенделска.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios