“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

       
Трајанка Илиева

 
Tрајанка Илиева, родена 11.12.1980 година во Скопје. 2006 година дипломира на Факултетот за Драмски уметности – Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, а од 2007 година се вработува како актер во Драмски театар Скопје. Реализира неколку главни и споредни улоги, не само на сцената на матичниот театар, туку и на други театарски сцени во Македонија.
Поважни театарски улоги:

Сите лица на Петре М. Андреевски, р. Владо Цветановски, ДТС, 2008Ладало од Карло Годони, р. Коле Ангеловкси, ДТС, 2006
Ана – Стари времиња од Харолд Пинтер, ФДУ, дипломски испит, 2006
Бланш - Трамвајот наречен желба од Тенеси Вилијамс, театарски фестивал „Ристо Шишков“ – Струмица, 2005
Клитемнестра – Орестиа од Асхил, МОТ, Скопје, 2005
Ана – Златко легна и несака да стане, ФДУ – Скопје, 2004
Нина – Галебот од Чехов, ФДУ – Скопје, 2004

ТВ улоги:

Џеновева – Ех ... пусто турско, р. Коле Ангеловски, 2006

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios