“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

       
Калина Наумовска

 
Калина Наумовска, родена 28.09.1974 во Скопје. Дипломира на Факултетот за драмски уметности – Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во класата на Проф. Валадимир Милчин. 1999 се вработува во Драмски Театар Скопје. Од тогаш оставрува бројни главни и споредни улоги во претстави во матичниот театар, но и во други институции од оваа област.

Поважни театарски улоги:

Комита и Поротник - Кандид во земјата на чудата, р. Сашо Миленковски, ДТС
Г-дин Сивиќ - Диво месо, р. Александар Поповски, ДТС
Јулија - Ромео и Јулија, р. Наташа Поплавска, Струмички Театар
Амелија - Домот на Бернанда Алба, р. Горчин Стојановиќ, ДТС
Калуѓерка – Дон Жуан, р. Александар Поповски, ДТС
Курвата – Купидона, р. Срѓан Јаниќиевиќ, ДТС
Pip show girl
Едмонд, р. Наташа Поплавска и Синиша Ефтимов, МНТ
Господин Кафеав – Касапски Кучиња, р. Бојан Трифуновски, ДТС
Благородна – Ладало, р. Коле Ангеловски, ДТС
Ивана – Комшилук наопаку, р. Ненни Делместре, ДТС
Бунтовничката – Бетмен, р. Кристијан Ристевски, МНТ
Милена - Екстази, р. Кристијан Ристевски, МНТ
Г-ѓа Фонтен – Цензор, р. Срѓан Јаниќиевиќ, МКЦ
Наркоманката - Жив чоек, р. Деан Дамјановски, ДТС
Пчелка - Како се станува цар, р. Зоја Буазлковска, ДТС
Арапка - Мефисто, р. Коле Ангеловски, ДТС
Бурјана – Стјуардеси, р. Коле Ангеловски, АРМ
Слугинка - Што е тоа што ги тера жените навечер да трчаат по улиците на Мадрид, р. Коле Ангеловски, ДТС
Сите лица на Петре М. Андреевски, р. Владо Цветановски, ДТС
Гери -
Shopping and fucking, р. Срѓан Јаниќиевиќ, МНТ
Студентот – МКС – МНТ, р. Сашо Миленковски, МНТ
Генералот – Македонски Фауст, р. Сашо Миленковски, Бабилон – Охридско лето
Филимена – Венко, р. Благоја Ристески Платнар, МНТ
Ферхад и Ширин, р. Ертел Јуџел, ДТС 

ТВ и Фимски улоги:

Аирлија Транзиција, р. Срѓан Јаниќиевиќ, ТВ серија, МТВ
Јазол, р. Кирил Ценевски, Филм, Вардар филм
Необичен бакнеж, р. Софија Теодор, Филм, ФДУ

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios