„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

       
Гордана Ендровска

 

Гордана Ендровска, родена 02.09.1972 во Битола. Дипломира на Факултет за Драмски Умнетости – Скопје во 1997 година во класата на Проф. Владимир Милчин, димпломска претстава „Старицата и поетот“ Јукио Мишима. 2000 година се вработува во Драмски Театар Скопје каде остварува бројни главни и споредни улоги во претставите: „Ферхад и Ширин“, „Мефисто“, „Кандид во змејата на чудата“, „Хамлет од Долногаштани“, „Жив чоек“, „Дон Жуан“, „Купидона“, „Ладало“, „Марисол“ (главна улога), „Војцек“, „Падот на невиноста“, „Сон на летната ноќ“, „Тетовирани души“,  „ПОследниот маж, последната жена“, „Како се станува цар“. Како гостин настапува и во други театри во Македонија, како во Битолскиот театар, представите „Медеја“ и „Декамерон“ и во Македонскиот народен театар во претставите „Хамлет машина“, „Мурлин Мурло“, „Еригон“, „Бетмен“, во Детски театарски центар главна улога во претставата „Фотографии“. Настапува и во ТВ серии, филмови и проекти.

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios