„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

       
Марија Кондовска

 

Марија Кондовска, родена 20.01.1965 година во Скопје. 1986 год. дипломира на Фкултетот за Драмски Уметности, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, а веќе од следната година се вработува како актер во Драмски Театар Скопје. Во изминативе години остварува бројни улоги во значајни претстави од македонски и странски автори како во претставите: „Слободен лов“, „Чернодрински се враќа дома“, „Тaтко“, „Ало будење“, „Сказна за времето“, „ Три сестри“, „Вујко Вања“, „Платонов“, „Словесни ковчег“, „Животот е сон“, „Стапица“, „Грев или шприцер“, „Ни ѓар ни зијан“, „Арлекин слуга на двајца господари“, „Балкон“, „Маратонците го трчаат почесниот круг“, „Што ги тера жените да трчаат ноќе по улицте на Мадрид“, „Спасени“, „Мефисто“, „Долго патување во ноќта“, „Како се станува цар“,„Медеја“, „Сон на летната ноќ“ и други. Учествува и во проетки од други театри како „Фани мани“, „Жена ми се вика Борис“, „Нашиот непрежален“, „Секс таблетки“ во Штипскио театар, „Молба до господ“ во Струмичкиот театар, како и во филмовите „Време за плачење“, „Неверство во летната ноќ“, „Седмица лото или смрт“,  „Ех... пусто турско“, „Стрес или погрешна нога“, „Амаро ма нон тропо“, „Стапица“, „Викенд на мртовци“ и „Превртено“.

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios