“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

       
Викторија Анѓушева

 

Викторија Анѓушева, родена 13.12.1959 година во Скопје, Р. Македонија. 1982 година дипломира на Факултетот за драмска Уметност, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, во класата на Проф. Вукан Диневски. Од 1983 година работи како актер во Драмски Театар Скопје. Учествува во првото кабаре „Коприварник“, а посебен впечток остварува со улогата на Вештерката во претставата за деца „Понг и Луси“. Позначајни улоги има во претставите: „Карамазови“, „Дупло дно“, „Стапица“, „Мачката на лимениот кров“, „Дон Жуан“ и други. Покрај тетарските улоги, учествува и во филмски и телевизиски проекти како во филмот „Состојба пред инфаркт“ и ТВ сериите „Трст виа Скопје“ и „Погрешно време“. Работи и како водител на радио програми, а учествува и во снимање на радио драми. Член е на здружението „Арт Вени Види“. Покрај актерскиот ангажман, активно се занимава и со балет, како балетски ументик и кореограф.

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios