Виолета Шапковска

(1952, Скопје)

Дипломира актерска игра на Високата музичка школа во Скопје ( 1975). Работи во Драмски театар Скопје од 1981 година.

Селективна театрографија: Маша (Бркотница, 1980); Људмила (Васа Железнова, 1980); Шарлот (Еригон, 1982); Саша Врцек (Полнета птица, 1982); Вештерка/ Зајаче/ Сонот/ Прво Прасе (Патување низ сонот на бајките, 1984); Шарко (Авантурите на Понг и Луси, 1985); Капетанот (Салома, 1985); Светлана (Викенд на мртовци, 1985); Кројачка (Зојкиниот стан, 1986); Елена Катиќ (Собирен центар, 1989); Мадам Софи (Самоубиец, 1990); Сосрета (Жени во народното собрание, 1994); Една жена (Дон Жуан, 2005); Жената во авторбусот (Буре барут, 2016):

Селективна филмографија: Македонски дел од пеколот (1971); Волшебното самарче (1975); Спиро Црне (1976); Време води (1980); Хај-Фај (1987).

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот