Лазе Манасковски

(27 март 1958, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1982). Од 1983 година работи во Драмскиот театар Скопје. Остварува и повеќе улоги во телевизиски серии.

Селективна театрографија: Славко Милосавлевиќ (Карамазови, 1984); Бургелав (Крал Иби, 1984); Јован (Салома, 1985); Карол (Стапица, 1987); Нептуниј (Сказна за времето, 1988); Абдул Хамид (Слободен лов, 1988); Покојниот Стеван Савевски Кесер (Собирен центар, 1989); Мајк (Спасени, 1990); Црниот Нерт (Чудовиштата од нашиот град, 1990); Инспектор (Чија си, 1991); Калибан (Бура, 1992); Дон Алонзо (Дон Жуан, 1994); Били, Питонот (Маратонците го трчаат последниот круг, 1994); Даме Кумитата (Кумови, 1995); Лука (Ревизор, 1995); Контролорот (Ни ќар, ни зијан, 1996); Кирил Порфиревич Глаголев (Платонов, 1999); Брендан (Поручникот од Инишмор,2005); Црни (Ладало, 2006); Коле Сукало (Сон на летната ноќ, 2008); Киро Стап (Чија си, 2013); Анѓеле (Буре барут, 2016).

Селективна филмографија: Заведени (2002); Андер (2004); Пусто турско (2006); Сенки (2007).

Септември
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи