Анастас Тановски

(18 септември 1955, Ресен)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1984). Од 1985 година работи во Драмски театар Скопје.

Селективна театрографија: Наман (Салома, 1985); Капетанот (Авантурите на Понг и Луси, 1985); Вториот непознат (Зојкиниот стан, 1986); Аргос Каламарис (Керубин 2096, 1986); Курио (Ноќ спроти Водици, 1986); Патрик Лори (Р, 1987); Коло (Смртта на Дантон, 1987); Поп (Сили во воздухот, 1988); Бато Коњ (Собирен центар, 1989); Пасторот (Татко, 1989); Виктор Викторович (Самоубиец, 1990); Марк (Балконот, 1991); Стефано (Бура, 1992); Гери (Игранка во времето на Лунаса, 1995); Влечко (Кумови, 1995); Док Портер (Злостори на срцето, 1995); Клајн (Арсеник и стара тантела, 1995); Дворјанка, Писар, Секретар на дон Гусман (Свадбата на Фигаро, или налудничав ден, 1998); Панаѓурџијата (Војцек, 2002); Пасторот Тукер (Мачка на вжештен лимен покрив, 2003); Џои (Поручникот од Инишмор, 2005); Тони Цифка (Ладало, 2006); Лукиќ (Македонски рулет, 2007); Туткун (Сон на летната ноќ, 2008); Попот (Македонска крвава свадба, 2012); Ацо Шпрт (Чија си, 2013); Кардиналот Донатело I (Еригон, 2015).

Јули
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav