Валдета Исмаили

(16 ноември 1975, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности Скопје (2000). Работи во Министерството за култура, сектор меѓународна културна соработка. Работи во  Драмски театар Скопје од 2010 година.

Селективна театрографија: Руски конзул (Македонск крвава свадба, 2012); Ифигенија од Албанија (Архелаос или Еврипид се враќана Балканот, 2012); Паца (Солунски патрдии, 2013); Прва Караконџула ( Евангелие на глупоста, 2014); Жена брзозборка (Џон Пиплфокс, 2014)

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот