Ѓорги Тодоровски

(9 мај 1956, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (1979). Работи во Драмски театар Скопје од 1981 година.

Селективна театрографија: Крсте (Ослободување на Скопје, 1978); Курир во одделот за криминал (Рибарски караници, 1979 ); Ла Виолет (Дон Жуан, 1980 ) Самса (Еригон, 1982 ); Жирон (Крал Иби, 1984); Анастас Луловски (Ју Антитеза, 1985); Рој (Авантурите на Пинг и Понг, 1985); Цанде (Викенд на мртовци, 1985); Себастијан (Ноќ спроти водици,1986);  Ханџалин (Зојкиниот стан, 1986); Лале (Сили во воздухот, 1988 ); Глувонемиот (Самоубиец, 1990); Кметот (Прости дарови, 1993);  Лејси (Мачка на вжештен лимен покрив, 2003 ); Јонче (Хамлет од Долно Гаштани, 2004); Арамијата (Лет во место, 2005); Свештеникот (Дон Жуан, 2005);  Егеј (Сон на летната ноќ, 2008);  Ефтим/ Турски војник (Македонска крвава, свадба, 2012); Фабијан (Чија си, 2014);  Роберт Смајл (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014 ); Жифон Барбисон Болоњи (Еригон, 2015).

Селективна филмографија: Време води (1980); Војници (1980);  La vocasione de Suor Teresa (1982); Хај-фај (1987)

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот