Душица Стојановска

(1 ноември 1957, Тетово)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (1980). Работи во НУ Театар Куманово (1980-1985), член на ансамблот на Драмски театар Скопје е од 1986 година. Особен интерес пројавува кон  театарската продукција за деца, земајки учество во детски независни театарски проекти како актер, автор и режисер.

Селективна театрографија:  Маре (Свадба 1986,); Слугинката (Татко,1989); Марија (Не сега драга , најдобро е попладне, 1991); Голубинка (Кумови, 1995); Сузан Брејди (Заводникот од западниот свет, 1997); Селанка (Хамлет од Долно Гаштани, 2004);  Жена (Дон Жуан,2005); Сузе (Ладало, 2006); Селанката (Македонски рулет, 2007);  Валијата (Македонска крвава свадба, 2012); Кире (Солунски патрдии, 2013);  Девојката (Чија си, 2013); Рада (Живот во тесни чевли, 2014); Пудинг Џо (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014).

Селективна филмографија: Наши години (1979); Јужна патека (1982);  Погрешно време (2000).

Јануари
П В С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Огласи

 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018

   

   

  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.01.2019 од 20:00 часот
  26.01.2019 од 20:00 часот
  30.01.2019 од 20:00 часот
  31.01.2019 од 20:00 часот
  5.02.2019 од 20:00 часот
  6.02.2019 од 20:00 часот
  7.02.2019 од 20:00 часот
  8.02.2019 од 20:00 часот
  9.02.2019 од 20:00 часот
  12.02.2019 од 20:00 часот