Учество на меѓународниот фестивал „Театар на крстопат“ во Ниш, Р. Србија

14 Март 2019

Со задоволство го најавуваме гостувањето на НУ Драмски театар Скопје (ДТС) на Интернационалниот театарски фестивал Театар на раскршчу (Театар на крстопат) во организација на Народниот театар од Ниш, Р. Србија.

Со задоволство го најавуваме гостувањето на НУ Драмски театар Скопје (ДТС) на Интернационалниот театарски фестивал Театар на раскршчу (Театар на крстопат) во организација на Народниот театар од Ниш, Р. Србија. Фестивалот  беше отворен на 11.3, на денот на основањето на Народниот театар во Ниш, и трае до 19.3. со програма од девет театарски претстави во натпреварувачкиот дел од фестивалот. Драмски театар Скопје, пред тамошната публика ќе ја изведе претставата Фестен од Дејвид Елдриџ, во режија на Зоја Бузалковска на 17.3 (недела) со почеток во 20:00 часот.

Фестивалот има за цел да ја обедини театарската уметност од Балканскиот полуостров на едно место, притоа презентирајќи ги сличностите и разликите на театарските дејци на овие простори и цели кон јакнење на меѓународната културна размена, промовирање на театарските творци,  размена на театарски техники и идеи.

ДТС е почестен со поканата да учествува во создавањето на интернационалениот театарски фестивал, за кој организаторите се надеваат дека ќе прерасне во водечки фестивал во регионот и ќе биде место каде се разменуваат современи театарски достигнувања и културни вредности.

Февруари
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Огласи

 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  25.02.2020 од 20:00 часот
  26.02.2020 од 20:00 часот
  28.02.2020 од 20:00 часот
  3.03.2020 од 20:00 часот
  7.03.2020 од 20:00 часот
  10.03.2020 од 20:00 часот
  11.03.2020 од 20:00 часот
  12.03.2020 од 20:00 часот
  13.03.2020 од 20:00 часот
  14.03.2020 од 12:30 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  25.02.2020 од 20:00 часот
  26.02.2020 од 20:00 часот
  28.02.2020 од 20:00 часот
  3.03.2020 од 20:00 часот
  7.03.2020 од 20:00 часот
  10.03.2020 од 20:00 часот
  11.03.2020 од 20:00 часот
  12.03.2020 од 20:00 часот
  13.03.2020 од 20:00 часот
  14.03.2020 од 12:30 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  25.02.2020 од 20:00 часот
  26.02.2020 од 20:00 часот
  28.02.2020 од 20:00 часот
  3.03.2020 од 20:00 часот
  7.03.2020 од 20:00 часот
  10.03.2020 од 20:00 часот
  11.03.2020 од 20:00 часот
  12.03.2020 од 20:00 часот
  13.03.2020 од 20:00 часот
  14.03.2020 од 12:30 часот
 • Јавен оглас за врaботување на определено време | 5.12.2018
  Следни изведби
  25.02.2020 од 20:00 часот
  26.02.2020 од 20:00 часот
  28.02.2020 од 20:00 часот
  3.03.2020 од 20:00 часот
  7.03.2020 од 20:00 часот
  10.03.2020 од 20:00 часот
  11.03.2020 од 20:00 часот
  12.03.2020 од 20:00 часот
  13.03.2020 од 20:00 часот
  14.03.2020 од 12:30 часот

Следни претстави

Партија реми
25 Февруари 2020
Чудесна терапија
26 Февруари 2020
Странци
28 Февруари 2020