Почина Мите Грозданов (14.12.1943)

26 Ноември 2018

Почитувани,

На 25.11.2018, почина Мите Грозданов (14.12.1943), театарски актерски великан, кој својот активен театарски ангажман го остварува во колективот на Драмски театар Скопје.

Драмскиот театар ја имаше честа да го има во своите редови и беше сведок на исклучителната посветеност во процесот на создавањето на театарските претстави.

Комеморацијата ќе се одржи во НУ Драмски театар Скопје на 27.11.2018 /вторник/
во 10.00 часот.

Посмртните останки на починатиот ќе бидат изложени во 11.30 часот, во црквата Св.Пантелејмон во Долно Нерези. Погребот ќе се изврши во 12.00 часот на гробиштата во Нерези.

Октомври
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи

Следни претстави

Несоодветно за на работа - Откажана
26 Октомври 2021
Чудесна терапија
26 Октомври 2021
Кармен
27 Октомври 2021