Лазе Манасковски

(27 март 1958, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1982). Од 1983 година работи во Драмскиот театар Скопје. Остварува и повеќе улоги во телевизиски серии.

Селективна театрографија: Славко Милосавлевиќ (Карамазови, 1984); Бургелав (Крал Иби, 1984); Јован (Салома, 1985); Карол (Стапица, 1987); Нептуниј (Сказна за времето, 1988); Абдул Хамид (Слободен лов, 1988); Покојниот Стеван Савевски Кесер (Собирен центар, 1989); Мајк (Спасени, 1990); Црниот Нерт (Чудовиштата од нашиот град, 1990); Инспектор (Чија си, 1991); Калибан (Бура, 1992); Дон Алонзо (Дон Жуан, 1994); Били, Питонот (Маратонците го трчаат последниот круг, 1994); Даме Кумитата (Кумови, 1995); Лука (Ревизор, 1995); Контролорот (Ни ќар, ни зијан, 1996); Кирил Порфиревич Глаголев (Платонов, 1999); Брендан (Поручникот од Инишмор,2005); Црни (Ладало, 2006); Коле Сукало (Сон на летната ноќ, 2008); Киро Стап (Чија си, 2013); Анѓеле (Буре барут, 2016).

Селективна филмографија: Заведени (2002); Андер (2004); Пусто турско (2006); Сенки (2007).

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот