Анастас Тановски

(18 септември 1955, Ресен)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1984). Од 1985 година работи во Драмски театар Скопје.

Селективна театрографија: Наман (Салома, 1985); Капетанот (Авантурите на Понг и Луси, 1985); Вториот непознат (Зојкиниот стан, 1986); Аргос Каламарис (Керубин 2096, 1986); Курио (Ноќ спроти Водици, 1986); Патрик Лори (Р, 1987); Коло (Смртта на Дантон, 1987); Поп (Сили во воздухот, 1988); Бато Коњ (Собирен центар, 1989); Пасторот (Татко, 1989); Виктор Викторович (Самоубиец, 1990); Марк (Балконот, 1991); Стефано (Бура, 1992); Гери (Игранка во времето на Лунаса, 1995); Влечко (Кумови, 1995); Док Портер (Злостори на срцето, 1995); Клајн (Арсеник и стара тантела, 1995); Дворјанка, Писар, Секретар на дон Гусман (Свадбата на Фигаро, или налудничав ден, 1998); Панаѓурџијата (Војцек, 2002); Пасторот Тукер (Мачка на вжештен лимен покрив, 2003); Џои (Поручникот од Инишмор, 2005); Тони Цифка (Ладало, 2006); Лукиќ (Македонски рулет, 2007); Туткун (Сон на летната ноќ, 2008); Попот (Македонска крвава свадба, 2012); Ацо Шпрт (Чија си, 2013); Кардиналот Донатело I (Еригон, 2015).

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот