Сања Арсовска

(9 септември 1986, Штип)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности Скопје (2009). Работи во  Драмски театар Скопје од 2013 година. Покрај настапите на матичната сцена, соработува и со другите театри и на независната театарска сцена во Р. Македонија.  Детската публика ја препознава по ликот на Мина од детската телевизиска серија „Петко“ (ОХО Продукција, 2014-)

Селективна театрографија:  Хермија (Сон на летната ноќ, 2008); Груша (Кавкаски круг со креда, 2013); Хилда (Огнени јазици, 2010); Вистинската (Безљубни, 2015); Ева/ Далила/ Вицавеа (Библијата, 2015);  Муртенко (Снежана и седумте џуџиња, 2016)

Селективна филмографија: Трето полувреме (2012); Балканот не е мртов (2013); Петко (2014-)

Награди: Награда за најдобар млад актер „Трајко Чоревски” , за улогата на Ленче во претставата  „Бегалка” во продукција на НУ Театар Куманово на МТФ „Војдан Чернодрински” (Прилеп , 2008).

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот