Игор Стојчевски

(21 септември 1978, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (Скопје, 2002). Работи како асистент по предметот сценски движења и танци на Факултетот за драмски уметности (2004-2008). Вработен во  Драмски театар Скопје  од  2009 година.

Селективна театрографија: Максим (Падот на невиноста, 2002); Изи (Собрани дела Шекспир, 2002); Абсалом (Јонадаб, 2003); Дон Лизардо (Што е тоа што ги тера жениите навечер да трчаат по улиците на Мадрид, 2004);  Ристе заб (Ладало, 2006); Јане (Македонски рулет, 2007); Прајор/ Човекот во паркот (Ангели во Америка, 2009); Лаерт (Хамлет, 2010);  Црвче (Олово на перница, 2011); Грофот (Вртелешка, 2012); Дуко (Македонска крвава свадба, 2012);  ХХХХ (Човекот кој го изеде светот, 2014); Еригон (Еригон, 2015); Мики (Чолак, 2015); Јов (Јов, 2016); Андреа (Буре барут, 2016).

Селективна филмографија: Прашина (2001); Илузија (2004); Стрмоглави (2006); Американецот (2006); Ова не е американски филм (2011);  Трето полувреме, 2012); Соба со пијано (2013); Бел ноќ (2015); Збор (2015); Преспав (2016).

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот