Гордана Ендровска

(2 септември 1972, Битола)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје (1997). Од 2000 година работи во Драмски театар Скопје.

Селективна театарографија:  Емелин (Мефисто, 2000); Гоце гладник (Сон на летната ноќ, 2001);  Маре (Тетовирани души, 2001); Жената (Последниот маж, последната жена, 2001);  Маргарет (Војцек, 2002); Првата старица (Падот на невиноста, 2002); Втората пчелка (Како се станува цар, 2003); Марисол (Марисол, 2004); Анѓа (Хамлет од Долно Гаштани, 2004); Дон Карлос (Дон Жуан, 2005); Член на хорот курви (Купидона, 2005); Велика (Ладало, 2006); Актер (Сите лица на Петре М.Андреевски, 2008); Хиполита (Сон на летната ноќ, 2008); Мари (Маркиза, 2009); Ангелот/ Емили (Ангели во Америка, 2009); Солунка (Македонска крвава свадба, 2012); Слугинката Лили (Генетика на кучињата, 2012); Ифигенија од Црна Гора (Архелаос или Еврипид се вракќа дома, 2012);  Кир Таки (Солунски патрдии, 2013);  Малина (Еригон, 2015).

Селективна филмографија: Стрес или погрешна нота (1991); Јас сум од Титов Велес (2008), Македонски народни приказни (2009)

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот