Душица Стојановска

(1 ноември 1957, Тетово)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (1980). Работи во НУ Театар Куманово (1980-1985), член на ансамблот на Драмски театар Скопје е од 1986 година. Особен интерес пројавува кон  театарската продукција за деца, земајки учество во детски независни театарски проекти како актер, автор и режисер.

Селективна театрографија:  Маре (Свадба 1986,); Слугинката (Татко,1989); Марија (Не сега драга , најдобро е попладне, 1991); Голубинка (Кумови, 1995); Сузан Брејди (Заводникот од западниот свет, 1997); Селанка (Хамлет од Долно Гаштани, 2004);  Жена (Дон Жуан,2005); Сузе (Ладало, 2006); Селанката (Македонски рулет, 2007);  Валијата (Македонска крвава свадба, 2012); Кире (Солунски патрдии, 2013);  Девојката (Чија си, 2013); Рада (Живот во тесни чевли, 2014); Пудинг Џо (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014).

Селективна филмографија: Наши години (1979); Јужна патека (1982);  Погрешно време (2000).

Март
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот