Викторија Анѓушева

(1 декември 1959, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (1982). Работи во Драмски театар Скопје од 1983 година. Покрај ангажманот на театарската сцена како актерка, реализира и театарски кореографии.

Селективна театрографија:  Наталија Митиќ (Карамазови, 1984) ; Пил (Крал Иби, 1984); Кристина ( Дупло дно, 1984);Снеже/ Кате/ Шут (Патување низ сонот на бајките, 1985); Вештерката  (Авантуритена Понг и Луси, 1985); Танчарката (Тетовирани души, 1985); Брук Естон (Хаос зад кулисите, 1985);   Актерка (Коприварник, 1986); Јунона (Бура, 1992); Филенета (Жени во народното собрание, 1994); Бети (Питачка опера, 1996); Меј (Мачка на вжештен лимен покрив, 2003); Селанка (Хамлет од Долно Гаштани, 2004); Жена (Дон Жуан, 2005); Англиски конзул (Македонска крвава свадба, 2012); Блаже (Солунски патрдии, 2013).

Селективна филмографија: Состојба пред инфаркт (1987); Трст виа Скопје (1987); Погрешно време (2000).

Февруари
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Огласи

 • Јавен оглас за вработување на неопределено време

  .НУ Драмски театар Скопје има потреба од вработување на едно (1) лице на неопределено време.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2019 година

   

  Почитувани,

  Во прилог можете да ги превземете завршните сметки за 2019-та година.

  Со почит,

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Кодекс за административни службеници

  Кодексот за административни службеници можете да го превземете од следниот линк.

  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Завршна сметка за 2018 година
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот
 • Jавен оглас за вработување | 20.12.2018
  Следни изведби
  6.03.2021 од 20:00 часот
  12.03.2021 од 20:00 часот
  13.03.2021 од 20:00 часот
  19.03.2021 од 20:00 часот
  26.03.2021 од 20:00 часот
  27.03.2021 од 20:00 часот