“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobileПретстави на Драмскиот театар
 
„Ах, љубов моја - турска приказна“ - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Коле Ангеловски , Режија: Коле Ангеловски)
 
„Хај - Фај“ гостување на АДОБОЛС - Тетово (Автор: Горан Стефановски, Режија: Андреја Ѓорѓески)
 
1900-иот (Автор: Алесандро Барико, Режија: )
 
2012 - последните Македонци (Автор: , Режија: Сашо Миленковски)
 
2012 - Последните македонци - Изведба на Милениумски крст на Водно (Автор: , Режија: )
 
geNОcide 21 (Автор: Љубиша Георгиевски, Режија: Владлен Александров)
 
LIKE - facebook претстава (Автор: , Режија: Гордана Деан Поп-Христова)
 
MR. BALKAN – ГОСП. БАЛКАН (Автор: СТЕФО НАНЦУ И ДУШАН РИСТЕВСКИ, Режија: СТЕФО НАНЦУ)
 
Stand Up Кабаре - Весна Петрушевска Бејби - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Весна Петрушевска Бејби, Режија: )
 
Ај да си речиме уште една - НУЦК „Григор Прличев“ - Народен Театар Охрид (Автор: , Режија: Андреј Цветановски)
 
Александар (Автор: Љубиша Георгиевски, Режија: Љубиша Георгиевски)
 
Ангели во Америка (Автор: Тони Кушнер, Драматург: Серџо Костола, Режија: Џеред Џ. Стајн)
 
Арсеник и стари тантели - Албански театар (Автор: Џозеф Кесерлинг, Режија: Куштрим Бектеши)
 
Архелаос - МТФ Војдан Чернодрински (Автор: Јордан Плевнеш, Режија: Владо Цветановски)
 
Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот (Автор: Јордан Плевнеш, Режија: Владе Цветановски)
 
Атена со пенис (Автор: Александар Русјаков, Режија: Синиша Евтимов)
 
Ах, Љубов Моја - Аеродромско Лето (Автор: Коле Ангеловски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Ах, Љубов Моја - МТФ Војдан Чернодрински (Автор: Коле Ангеловски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Ах, Љубов Моја - Општина Кисела вода (Автор: Коле Ангеловски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Ах, љубов моја - Театар Комедија (Автор: Коле Ангеловски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Ахасфер - НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ - Куманово (Автор: Василиј Сигарев, Режија: Ненад Витанов)
 
БААЛ (Автор: Бертолт Брехт, Режија: Мартин Кочовски)
 
Безљубни (Автор: Благица Секулоска, Режија: Златко Славенски)
 
Библијата (Автор: , Режија: Срѓан Јаниќијевиќ)
 
Битола Прилеп, прекутрупа - Театар Бумеранг (Автор: , Режија: Мише Автаровски)
 
Борење со мечка (Автор: Душан Ристевски, Режија: Стефо Нанцу)
 
Буре Барут (Автор: Дејан Дуковски, Режија: Сашо Миленковски)
 
Вејка на ветрот - Театар Фабрика (Автор: Коле Чашуле, Режија: Режија - Ирена Стеријовска)
 
Венецијански трговец (Автор: Вилијам Шекспир, Режија: Наташа Поплавска)
 
Вера, љубов, надеж (Автор: Еден фон Хорват, Режија: Лука Кортина)
 
Ветер низ тополите (Автор: Жерар Сибернијас, Режија: Коле Ангеловски)
 
Вртелешка (Автор: Артур Шницлер, Режија: Андреј Цветановски, Иван Манасковски, Теа Беговска, Хана Миленковска, Ирена Стериовска )
 
Генетика на кучињата (Автор: Венко Андоновски, Режија: Дејан Пројковски)
 
Гнев - ФДУ дипломска претстава (Автор: Стивен Кинг, Режија: )
 
Господарот на Кукавицата - Театар Комедија (Автор: Венко Андоновски, Режија: Андреј Цветановски)
 
Госпоѓица Јулија (Автор: Август Стриндберг, Режија: Деан Дамјановски)
 
Госпоѓица Јулија - копродукција помеѓу НУ Драмски театар Скопје и Театар Фабрика (Автор: Август Стринберг, Режија: Ѓорѓи Ризески)
 
Грев или шприцер (Автор: Сашко Насев, Режија: Деан Дамјановски)
 
Грев или Шприцер - Аеродромско Лето (Автор: Сашко Насев, Режија: Деан Дамјановски)
 
Грофот - СУБ Продукција (Автор: Димче Николовски, Режија: Димче Николовски)
 
Да живее Хармс! Чудата постојат (Автор: , Режија: Александар Поповски)
 
Дедо Мраз во земјата на пингвините (Автор: Викторија Анѓушева, Режија: Викторија Анѓушева)
 
Дедо Мраз во розово (Автор: Викторија Рангелова, Режија: )
 
Дедо Мраз, Снежната кралица и Зајачињата (Автор: , Режија: Викторија Анѓушева)
 
Демонот од Дебармаало (Автор: Горан Стефановски, Режија: Слободан Унковски)
 
Децата на сонцето (Автор: Петар Темелковски, Режија: Петар Темелковски)
 
Дива - гостување на Градско казалиште „Жар птица“ - Загреб (Автор: Маријана Нола, Режија: Желимир Месарић)
 
Диво месо (Автор: Горан Стефановски, Режија: Александар Поповски)
 
Диво Месо - Гостување Народно позориште Сараево (Автор: Горан Стефановски, Режија: Дино Мустафиќ)
 
Догодина во исто време (Автор: Бернард Слејд, Режија: )
 
Дон Жуан (Автор: Молиер, Режија: Александар Поповски)
 
Драган Даутовски во Хармонија - солистички концерт (Автор: Драган Даутовски , Режија: )
 
Дупло дно - дипломска претстава ЕСРА (Автор: Горан Стефановски, Режија: )
 
Евангелие на глупоста (Автор: Љубиша Георгиевски, Режија: Љубиша Георгиевски)
 
Евангелие на глупоста - МТФ Војдан Чернодрински (Автор: Љубиша Георгиевски, Режија: Љубиша Георгиевски)
 
Евридика (Автор: Сара Рул, Режија: Нина Николиќ)
 
Европа во годината 1942 (Автор: Петар Темелковски, Режија: Петар Темелковски)
 
Европјани - Драмско студио Тетово (Автор: Мирољуб Недовиќ - Рики, Режија: Мирко Видоески)
 
ЕНИ - Bullfrogs Production (Автор: , Режија: Александра Никифоровски)
 
ЕРИГОН (Автор: Јордан Плевнеш, Режија: Јани Бојаџи)
 
ЕРИГОН (Автор: Јордан Плевнеш, Режија: Јани Бојаџи)
 
Ждрело (Автор: Жанина Мирчевска, Режија: Зоја Бузалковска)
 
Жената како воено поле (Автор: Матеј Висниек, Режија: Владлен Александров)
 
Женидба - МТФ Војдан Чернодрински (Автор: Н.В. Гогољ, Режија: Дејан Пројковски)
 
Женидба - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Николај Васиљевич Гогољ, Режија: Дејан Пројковски)
 
Женски Оркестар (Автор: Жан Ануј, Режија: Ѓорѓи Ризески)
 
Живот во тесни чевли (Автор: Душан Ковачевиќ, Режија: Ненад Витанов)
 
За секого има по една - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Венко Андоновски, Режија: Владлен Александров)
 
Забава со Драмски театар - Градски парк - Школка (Автор: , Режија: )
 
Интермецо (Автор: Сашо Тасевски, Режија: Роберт Вељановски)
 
Исти на различен начин (Автор: Венко Андоновски, Режија: Наташа Поплавска)
 
Јазовец во Керемпух (Автор: , Режија: Оливер Фрљиќ)
 
Јане Сандански 100 години после (Автор: Петар Темелковски, Режија: )
 
Јов (Автор: Венко Андоновски, Режија: Сашо Миленковски)
 
Јонадаб (Автор: Питер Шефер, Режија: Дејан Пројковски)
 
Јустинијан први (Автор: Јордан Плевнеш, Режија: Петар Темелковски)
 
Кавкаски круг со креда (Автор: Бертолд Брехт, Режија: Златко Славенски)
 
Како да ја убиеш сопругата и зошто (Автор: Антонио Амури, Режија: )
 
Како да се ограби банка (Автор: Сами Фејд, Режија: Иван Манасковски)
 
Калигула - НУЦК „Марко Цепенков“ Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп (Автор: Албер Ками, Режија: Зоја Бузалковска)
 
Кандид во земјата на чудата (Автор: Венко Андоновски, Режија: Сашо Миленковски)
 
Капетанот Џон Пиплфокс (Автор: Душан Радовиќ, Режија: Коле Ангеловски)
 
Капетанот Џон Пиплфокс - изведба на бродот спроти ГТЦ (Автор: , Режија: )
 
Кара Дончо - НУ Народен театар - Штип (Автор: Трајче Кацаров, Режија: Младен Крстевски)
 
Касапски кучиња (Автор: Квентин Тарантино, Режија: Бојан Трифуновски)
 
Кинегонда во Карлаленд (Автор: Венко Андоновски, Режија: Сашо Миленковски)
 
Кино „Љубов“ (Автор: Јани Бојаџи, Режија: Јани Бојаџи)
 
Класен непријател - Театар ЈХК Џинот - Велес (Автор: Најџел Вилијамс, Режија: Теа Беговска)
 
Коза, или која е Силвија? (Автор: Едвард Олби, Режија: Дино Мустафиќ)
 
Комшилук наопаку (Автор: Нина Митровиќ, Режија: Ненни Делместре)
 
Концерт на Жаклина Стефковска - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Жаклина Стефковска, Режија: )
 
Крвта не е вода (Автор: Сашо Кокаланов, Режија: Сашо Миленковски)
 
Кристофор Колумбо (Автор: Мирослав Крлежа, Режија: Љубиша Георгиевски)
 
Купидона (Автор: Срѓан Јаниќијевиќ, Режија: Срѓан Јаниќијевиќ)
 
Ладало (Автор: Карло Голдони, Режија: Коле Ангеловски)
 
Лебедова песна (Автор: Антон Павлович Чехов, Режија: Бранко Ставрев)
 
Лет над кандидатско гнездо - Аеродромско Лето (Автор: Блаже Миневски, Режија: Андреј Цветановски)
 
Лет над кандидатско гнездо - Театар Комедија (Автор: Блаже Миневски, Режија: Андреј Цветановски)
 
Лет над кукавичјoто гнездо (Автор: Дејл Васерман, според новелата на Кен Киси, Режија: Ристо Алексовски)
 
Лорем Ипсум (Автор: Барба Роса, Режија: Лорем Ипсум)
 
Љубовници (Автор: Катерина Коцевска, Режија: Катерина Коцевска)
 
Македонска крвава свадба (Автор: Војдан Чернодрински , Режија: Сташа Зуровац)
 
Македонска приказна - Театар за деца и младинци (Автор: , Режија: Боњо Лунгов)
 
Македонски Рулет (Автор: Љубиша Ѓорѓиевски, Режија: Сашо Миленковски)
 
Маркиза (Автор: Јукио Мишима, Режија: Ѕвезда Ангеловска)
 
Мојот маж, поет (Автор: Румена Бужаровска, Маријан Лисјак, Режија: Роберт Рапоња)
 
Мртвиот дом (Автор: Фјодор М. Достоевски, Режија: Ирена Стеријовска)
 
Мушичка (Автор: Анџело Беолко - Руцанте, Режија: Никола Ристов )
 
Надеж - МОТ (Автор: , Режија: )
 
Ни ваму, ни таму (Автор: Бојан Трифуновски, Симеон Дамевски и Љупчо Тодоровски - Упа, Режија: )
 
Нирвана (Автор: Константин Илиев, Режија: Јане Бојаџи)
 
Норвешка денес (Автор: Игор Бауерсима, Режија: Оливер Мицевски)
 
Ноќите во бел сатен - Скопско лето (Автор: Братислав Димитров, Режија: Ненад Витанов)
 
Обична приказна - НУ Народен театар Битола (Автор: Марија Ладо, Режија: Љупчо Ѓоргиевски)
 
Облачна исповед (Автор: Томислав Османли, Режија: Деан Дамјановски)
 
Огнени Јазици (Автор: Горан Стефановски, Режија: Слободан Унковски)
 
Од инат, поинат, заинат (Автор: Мите Грозданов, Режија: )
 
Олово на перницa - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Венко Андоновски, Режија: Димче Николовски)
 
Онегин - НУ „Јордан Хаџиконстантинов - Џинот“ - Велес (Автор: А. С. Пушкин, Режија: Ѕвезда Ангеловска)
 
Падот на Масада (Автор: Венко Андоновски, Режија: Димче Николовски)
 
Папагалот Историко (Автор: Сашко Насев, Режија: Љубиша Георгиевски)
 
Пиратите од Горно Маало (Автор: Владимир Јованоски, Режија: Владимир Јованоски)
 
Последните Македонци - Аеродромско Лето (Автор: , Режија: Сашо Миленковски)
 
Последните Македонци - Општина Кисела Вода (Автор: , Режија: Сашо Миленковски)
 
Промоција на монографијата за актерот Бранко Ѓорчев (Автор: , Режија: )
 
Свадбата на Фигаро - Македонски народен театар (Автор: ПЈЕР БОМАРШЕ, Режија: ЛЕВАН ЦУЛАДЗЕ)
 
Секс, дрога и рок ен рол (Автор: Ерик Богосјан, Режија: Ристе Алексовски)
 
Сексуалните неврози на нашите родители - НУЦК „Антон Панов“ - Струмица (Автор: Лукас Берфус, Режија: Александра Кардалевска)
 
Сината соба - Дипломска претстава ФДУ (Автор: Дејвид Хер, Режија: Златко Славенски)
 
Сите лица на Петре М. Андреевски (Автор: Јелена Цветановска, Режија: Владо Цветановски)
 
СКОМРАХИ (Автор: , Режија: )
 
Слуга на двајца господари - Турски театар (Автор: Карло Голдони, Режија: Јуџел ЕРТЕН)
 
Слугинки - МОТ (Автор: , Режија: )
 
Снежана и седумте џуџиња (Автор: , Режија: Димче Николовски)
 
Совршени жени (Автор: Викторија Анѓушева, Режија: Викторија Анѓушева)
 
Солун - Град на духови - Гостување на Театарот на навигаторот Цветко (Автор: Русомир Богдановски, Режија: Слободан Унковски)
 
Солунски патрдии (Автор: Миле Попоски, Режија: Коле Ангеловски )
 
СОЛУНСКИ ПАТРДИИ - Фестивал "Гола месечина" - Општина Аеродром (Автор: Миле Попоски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Солунски патрдии - Аеродромско лето (Автор: Миле Попоски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Солунски патрдии - Скопско Лето (Автор: Миле Попоски, Режија: Коле Ангеловски)
 
Сон на летната ноќ (Автор: Вилијам Шекспир, Режија: Коле Ангеловски)
 
Спиноза (Автор: Гоце Смилевски, Режија: Зоја Бузалковска)
 
Стаклена менажерија (Автор: Тенеси Вилијамс, Режија: Иван Манасковски)
 
Стаклена менажерија (Автор: Тенеси Вилијамс, Режија: Иван Манасковски)
 
Стари Времиња (Автор: Харолд Пинтер, Режија: )
 
Стари пријатели (Автор: Слободан Деспотовски, Режија: Слободан Деспотовски)
 
Супернова (Автор: Инспирирано од Lori Anderson, Режија: Златко Славенски)
 
Три сестри - Гостување на театарот Бора Станковиќ од Врање (Автор: Антон Павлович Чехов, Режија: Трајче Ѓоргиев)
 
Умните пчели - детска претстава (Автор: , Режија: )
 
Умри машки (Автор: Алдо Николај, Режија: Коле Ангеловски)
 
Фани Мани (Автор: Реј Куни, Режија: Коле Ангеловски)
 
Филип II (Автор: Петар Темелковски, Режија: Петар Темелковски)
 
Франкенштајн (Автор: , Режија: Лилиа Абаџиева)
 
Хамлет (Автор: Вилијам Шекспир, Режија: Дејан Пројковски)
 
Хамлет во пикантен сос - ТЕАТАР КОМЕДИЈА (Автор: Алдо Николај, Режија: Александра Кардалевска)
 
ЦРВ - монодрамски приказ (Автор: По мотивите од романот: " ВИСТИНА. ЉУБОВ - РАШОМОНИЈАДА " , Режија: Мите Грозданов)
 
Црвена магија - Народен театар „Антон Панов“ - Струмица (Автор: Мишел де Гелдерод, Режија: Владимир Милчин)
 
Црна Птица (Автор: Дејвид Харовер, Режија: Бојан Трифуновски)
 
Чија си (Автор: Сашко Насев, Режија: Љупчо Ѓоргиевски)
 
Чија си - Скопско лето (Автор: Сашко Насев, Режија: Љупчо Ѓоргиевски)
 
Чикашки перверзии (Автор: Давид Мамет, Режија: Нела Витошевиќ)
 
Човекот кој го изеде светот (Автор: Нис-Моме Штокман, Режија: Билјана Радиноска)
 
Чолак (Автор: , Режија: Синиша Евтимов)
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios