"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Македонска крвава свадба
Автор:   Војдан Чернодрински
Режија:   Сташа Зуровац
Сценографија:   Валентин Светозарев
Костимографија:   Валентин Светозарев
Музика:   Марјан Неќак
Улоги:   Виолета ШапковскаДушица СтојановскаВикторија АнѓушеваГордана ЕндровскаСофија КуновскаМаја Вељковиќ - ПановскаКалина НаумовскаАна КостовскаЃокица ЛукаревскиГоце ТодоровскиДиме ИлиевАнастас ТановскиЃорѓи ТодоровскиРоберт ВељановскиИгор СтојчевскиФилип ТрајковиќВалдета ИсмаилиИгор АнгеловКатерина Шехтанска - Лаковски
КГ:   Јана Стојановска, Жарко Димовски, Никола Ацески, (Дени Синадиновски, Магдалена Трајковска, Оливер Настовски, Тијана Јаневска, Филип Василевски, Минела Богдановиќ, Костадин Балкански, Боркица Марковска, Стефан Младеновски и Тони Петрушевски членови на Д.М.Б.У.Ц. „Илија Николовски Луј“ - насока Традиционална музика и игра и од Универзитет Гоце Делчев - Штип, ФМУ катедра за етнокореологија)
Инспициент:   Киро Ставревски
Суфлер:   Жаклина Цветковска
Осветител:   Владо Ќулафковски
Тонмајстор:   Чедомир Младеновски
     
   
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios