“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   За секого има по една - ТЕАТАР КОМЕДИЈА
Автор:   Венко Андоновски
Режија:   Владлен Александров
Сценографија:   Тихомир Спировски
Костимографија:   Илина Ангеловска
Музика:  
Улоги:   Роберт ВељановскиФилип ТрајковиќКатерина Шехтанска - Лаковски
КГ:   Атанас Атанасовски, Ердоан Максут, Роберт Ристов, Нина Деан, Едмонд Сотир, Крсте Јовановски, Валентин Костадиновски, Жарко Димоски, Илија Илиоски
Инспициент:   Нуријамет Рушити
Суфлер:   Даница Илиева
     
   

Како жанр, Венко Андоновски овој текст го определува како „црна комедија“. Авторот многу смело гради една апсурдна и истовремено смешна ситуација – „за 12 часа, од залезот до изгревот на сонцето, на едни гробишта да се раскаже една блескава ситуација на грешките“. Така, како што е грешен целиот наш мизерен живот, кого го живееме – жално, тажно, дребно, апсурдно. Да, тоа ќе биде претставување на нашето „живеење“. За тој „апсурден“ живот кого го живееме и во кој ние толку смешно, понекогаш учествуваме.            

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios