„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Кара Дончо - НУ Народен театар - Штип
Автор:   Трајче Кацаров
Режија:   Младен Крстевски
Сценографија:  
Костимографија:   Весна Гавриловска
Музика:   Божидар Симоновски
Улоги:  
КГ:   Милорад Ангелов, Сања Арсовска, Марија Минчева, Ефтим Трајчов, 4 - статисти
Инспициент:   Лидија Рогожарева
Суфлер:  
     
   

Драги Кара Дончо

За да се освои Горната земја ти треба пповеќе од затвроени очи. Заспаните не можат дабидат ништо повеќе од заспани. А гласот на шпочинатите тоа е најголемата заблуда штоможе еден заспан да ја има.Запомни Кара Дончо со отворени очи најбргу се стига дома. А има ли посреќен човек,посреќен освојувач кога ќе сфати дека еднш засекогаш станал господар на својот дом.Заборави на гласот на починатите. Зашто се е измислица, се е лага. Вистината е само восутлијашот на мајка ти и во лутината на татко ти, ако загореното го заболи.

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios