“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Онегин - НУ „Јордан Хаџиконстантинов - Џинот“ - Велес
Автор:   А. С. Пушкин
Режија:   Ѕвезда Ангеловска
Сценографија:   Валентин Светозарев
Костимографија:   Валентин Светозарев
Музика:  
Улоги:  
КГ:   Васил Зафирчев, Маја Љутков, Роберт Ристов, Кети Борисовска, Слободанка Чичевска, Кица Ивковска, Самоил Стојановски, Весна Димитровска, Славица Манаскова, Кирил Гравчев, Љубе Терзијев, Едмонд Сотир, Јордан Витанов, Спасе Петрушев
Инспициент:   Славиша Ѓеоргиев
Суфлер:  
     
   

Поетот секогаш е должен да остане поет, уштеи ако е романтик, тоа подразбира криење заднајразновидни литературни маски.Таа негова дезориентација, предизвиканаод неговото суштинско однесување, го бараспасот во маските, кои ги има во огроменброј...маски...маски...Така Тој може да варира,да го менува својот однос...Но, не е ли тоатака, зашто единствено само така Тој може даја преживее “промената на лицата на луѓето”во општеството? А, што е со болката, љубовта,вистината? Дали љубовта ја роди болката илитаа ја роди неа?! И не е ли Вистината, тој патшто треба да го изодиме, Патот меѓу Љубовтаи Болката, каде си сам, без ниту една маска...сеедно дали си поет, скитник или крал?Сам си и соголен пред самиот себеси тогаш,осознавајќи дека самиот се измисли и создадеТи, и дека самиот на Нештото што го создадетреба и име да му дадеши да го потпишеш со:“Мојот живот”

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios