“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Обична приказна - НУ Народен театар Битола
Автор:   Марија Ладо
Режија:   Љупчо Ѓоргиевски
Сценографија:   Валентин Светозарев
Костимографија:   Благој Мицевски
Музика:   Марјан Неќак
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:   Мирослав Лазаревски
Суфлер:  
Осветител:   Илија Димовски
     
   

УЛОГИ: 

Стопанот - Митко С. Апостоловски

Стопанката - Менка Бојаџиева

Даша - Маја Андоновска

Соседот - Борис Чоревски

Алексеј - Огнен Дранговски

Кобилата - Јоана Поповска

Кравата - Јулијана Стефановска

Свињата - Соња Ошавкова

Петелот - Никола Пројчевски

Кучето - Петар Спировски

 

За претставата:

Станува збор за класична траги-комична драма, во која врз база на една љубовна приказна на едена млада и еден млад се отвараат повеќе социолошки и психолошки проблеми на една средина и едно општество. Најинтересно во овој случај е што преку животот на едно село во фарма проблемите се отвраат и решават преку петте ликови „луѓе“ од една страна и петте ликови „животни“ од друга страна. Претставата досега е многу пати изиграна на сцената на НУ Народен театар Битола, како и на гостување во Торонто и на минатогодишниот фестивал Војдан Чернодирнски каде што се закити со 3 награди.

 

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios