„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   „Ах, љубов моја - турска приказна“ - ТЕАТАР КОМЕДИЈА
Автор:   Коле Ангеловски
Режија:   Коле Ангеловски
Сценографија:   Илина Ангеловска
Костимографија:   Лира Грабул
Музика:   Џенгиз Ибрахим
Улоги:  
КГ:   Крсте Јовановски, Зорица Стојановска, Нина Деан, Атанас Атанасовски, Кристина Лаковска, Едмунд Сотир, Роберт Ристов, Жаклина Стевковска, Бојан Велевски, Александар Микиќ, Ердоан Максут, Слаѓана Вујошевиќ, Валентин Костадиновски
Инспициент:   Нуријамет Рушити
Суфлер:   Жаклина Цветковска
     
   
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios